ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Сендвіч – страва, що складається з двох або декількох скибочок хліба і одного або декількох шарів м’яса та інших начинок

сэндвич

Сендвіч – походження

Французький варіант сендвіча називається крок-месьє, італійський – Панін. Назва походить від титулу Джона Монтегю, 4-го графа Сендвічского (1718-1792), завзятого картяра, який, за легендою, просиджував за ігровим столом цілодобово і просив подавати йому холодну яловичину між двома скибочками підсмаженого хліба, щоб не перериватися на прийом їжі і при цьому менше бруднити руки.

Сендвічі є дуже практичною і смачною їжею: їх можна їсти вдома і на роботі, під час пікніка і в дорозі. Начиняти їх можна всім, що залишилося в «холостяцькому» холодильнику. А якщо це «все» виявилося незіпсованим, то навіть є шанси, що сендвіч таки виявиться смачним.

Сендвіч і схуднення

Що ж робити людям, які жити не можуть без смачних і соковитих сендвічів, але в той же час хочуть харчуватися здоровими і корисними продуктами? Сендвічі прийнято включати в список їжі, небезпечної для фігури і здоров’я.

Насправді, дієтологи кажуть, що низькокалорійні нежирні бутерброди (на підтримці ваги), не зіпсують Вашу фігуру. Головне вміти підібрати правильні складові цієї страви.

ТОП-4 секрету, які дозволять є сендвіч і не шкодити здоров’ю

1. Хліб. Основою бутерброда повинен бути виключно цільнозерновий хліб. Цільне зерно повільно перетравлюється і забезпечує організм клітковиною. Житня булочка завжди краще пшеничної. Як варіант, можна використовувати тонкий бездріжджовий лаваш.

булочка для сэндвича

 

2. Білок. Пісне м’ясо є хорошим вибором для бутерброда. Варіанти: тонко нарізана запечена куряча грудка, рибне філе запечене в фользі, креветки, краби, тунец.

Якщо Ви віддаєте перевагу вегетаріанському варіанту, спробуйте включити в рецепт яйця, хумус, фалафель і нежирні види сира, наприклад фету і сулугуні. Білкова їжа допомагає зберегти відчуття ситості надовго.

сэндвич

3. Овочі. Чого в здоровому сендвічі має бути багато – так це овочів і зелені. Більшість сирих овочів мають низький глікемічний індекс і є низькокалорійними. Використовуйте рукколу, листя салату, огірки, зелений горошок, петрушку, помідори, болгарський перець, моркву, маслини, свіжий шпинат і базилік. Насіння льону, гарбузове насіння і кунжут є відмінними джерелами рослинного білка і клітковини, їх також можна додати в блюдо.

овощи для сэндвича

4. Соус. Соуси є самою калорійною частиною бутерброда. Найкраще замінити соуси на майонезній основі на олії холодного віджиму (лляна, кунжутна, гарбузова, оливкова) або приготувати соус на основі натурального йогурту з додаванням лимонного соку, спецій і трав.

соус для сэндвича

Не завжди корисна їжа є синонімом «несмачної». Якщо підійти до питання творчо і поекспериментувати з різноманітними складовими, можна навчитися робити по-справжньому корисні і смачні сендвічі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: