Яйця. Рецепти страв з яєць на сніданок.
Яйця – це джерело вітамінів і мінералів, таких як вітаміни E, D, групи В, А, Н, РР, К, кальцій, фосфор, йод, залізо, мідь, калій, магній.
Багато хто боїться вживати цей продукт через підвищення рівня холестерину в крові. Дійсно, в яйці близько 213 мг холестерину, а в день не рекомендується приймати більше 300 мг. Але в яйцях є фосфоліпіди, що сприяють зниженню кількості цього самого холестерину. Крім того, наявність в яйцях корисних поживних речовин-зміцнює імунітет, поліпшує роботу серцево-судинної системи, позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт.
Найчастіше всі ми готуємо банальну яєчню, омлет, варене яйце – ось, мабуть, і все … Такий раціон швидко набридає.
Дієтологи радять поекспериментувати і урізноманітнити страви з яєць іншими інгредієнтами.
Сьогодні ми пропонуємо кілька варіантів смачних і корисних рецептів страв з яєць на сніданок.
1.Омлет з сиром і грибами
Таке блюдо на сніданок буде ситним і смачним.
Все, що вам знадобитися:
- 2 яйця
- 3 ст.лож. молока
- 5 середніх шампіньйонів
- Тертий твердий сир 1 ст.лож.
- Зелень, сіль, перець за смаком.
Приготування: Наріжте шампіньйони, протушіть їх на сковороді, поки не вийде вся волога. Збийте яйця з молоком. Додайте сіль, перець, зелень. Виливайте яєчну масу до грибів. Коли омлет майже готовий, посипте натертим сиром.
2. Омлет в кружці
Вам знадобитися:
- 1 яйце.
- 1 невеликий помідор.
- Сир 40 г
- Зелень, спеції за смаком
Приготування: Яйце збити виделкою в кружці. Додати сіль, перець, зелень. Додати нарізані кубиками сир і помідор. Готуємо в мікрохвильовій печі.
3. Яєчня зі шпинатом і зеленим горошком
Складові:
- Яйця 2 шт
- 1 помідор (за бажанням)
- Листя молодого шпинату
- Зелений горошок
- Сіль, перець,
- вершкове масло
Приготування: У сковороді, придатніій для запікання в духовці, розігріти вершкове масло. Додати нарізані помідори і готувати кілька хвилин, постійно помішуючи. Розбити яйця в миску, збовтати виделкою, посолити і поперчити. Зменшити вогонь до середнього. Додати до помідорів шпинат і відварений зелений горошок, перемішати. Потім влити яйця і готувати 2-3 хвилини.
4. Яйце в авокадо
Складові:
- Авокадо 1 штука
- Яйце 2 штуки
- Козиний сир
- Базилік, паприка, сіль
Приготування: Розрізаємо авокадо посередині на дві частини і видаляємо кісточку. За допомогою ложки робимо поглиблення всередині плоду. Кладемо в поглиблення трохи козячого сиру. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки акуратно перекладаємо в поглиблення в авокадо. Збиваємо білки з сіллю і заливаємо зверху авокадо. Запікаємо в розігрітій духовці 10-15 хвилин. Посипаємо паприкою, перцем, базиліком.
5. Яєчний паштет
Складові:
- Яйце куряче 4 штуки
- Цибуля 300 г
- Оливкова олія 20 мл.
- Горіх волоський 50 г
- Часник 1 зубчик
- Сіль, перець за смаком
Приготування: Яйця відварити круто і остудити. У сковороді на оливковій олії припустити цибулю до золотистого кольору. У блендер скласти очищені яйця, обсмажену цибулю, часник і горіхи. Збити все до однорідної консистенції. Посолити, поперчити і ще раз як слід збити. Прибрати мінімум на півтори години в холодильник. Подавати на грінці з житнього хліба.
6. Яйця в помідорах
Складові:
- Яйця 2 штуки
- Помідори 2 штуки
- Зелень, перець, сіль
Приготування: Помідори, середнього розміру, вимити й обсушити, зрізати кришечки. Акуратно вийняти м’якоть. Трохи посолити всередині. Помістити помідори на деко, змащене маслом і скропити олією всередині. Влити в кожен помідор по одному яйцю. Трохи посолити і поперчити свіжомеленим перцем. Запікати близько 30 хвилин при температурі 180 ° C, поки яйця не дійдуть до бажаного ступеня готовності. При подачі посипати рубаною зеленню базиліка або петрушки. Смачного!