ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Яйця. Рецепти страв з яєць на сніданок.

Яйця – це джерело вітамінів і мінералів, таких як вітаміни E, D, групи В, А, Н, РР, К, кальцій, фосфор, йод, залізо, мідь, калій, магній.

Багато хто боїться вживати цей продукт через підвищення рівня холестерину в крові. Дійсно, в яйці близько 213 мг холестерину, а в день не рекомендується приймати більше 300 мг. Але в яйцях є фосфоліпіди, що сприяють зниженню кількості цього самого холестерину. Крім того, наявність в яйцях корисних поживних речовин-зміцнює імунітет, поліпшує роботу серцево-судинної системи, позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт.

Найчастіше всі ми готуємо банальну яєчню, омлет, варене яйце – ось, мабуть, і все … Такий раціон швидко набридає.

 Дієтологи радять поекспериментувати і урізноманітнити страви з яєць іншими інгредієнтами.

Сьогодні ми пропонуємо кілька варіантів смачних і корисних рецептів страв з яєць на сніданок.

1.Омлет з сиром і грибами

омлет с сыром и грибами

Таке блюдо на сніданок буде ситним і смачним.

Все, що вам знадобитися:

  • 2 яйця
  • 3 ст.лож. молока
  • 5 середніх шампіньйонів
  • Тертий твердий сир 1 ст.лож.
  • Зелень, сіль, перець за смаком.

Приготування: Наріжте шампіньйони, протушіть їх на сковороді, поки не вийде вся волога. Збийте яйця з молоком. Додайте сіль, перець, зелень. Виливайте яєчну масу до грибів. Коли омлет майже готовий, посипте натертим сиром.

 

2. Омлет в кружці

Яйца. Рецепты блюд из яиц на завтрак. омлет в кружке

Вам знадобитися:

  • 1 яйце.
  • 1 невеликий помідор.
  • Сир 40 г
  • Зелень, спеції за смаком

Приготування: Яйце збити виделкою в кружці.  Додати сіль, перець, зелень. Додати нарізані кубиками сир і помідор. Готуємо в мікрохвильовій печі.

3. Яєчня зі шпинатом і зеленим горошком

Яйца. Рецепты блюд из яиц на завтрак. омлет со шпинатом и зеленым горошком

Складові:

  • Яйця 2 шт
  • 1 помідор (за бажанням)
  • Листя молодого шпинату
  • Зелений горошок
  • Сіль, перець,
  • вершкове масло

Приготування: У сковороді, придатніій для запікання в духовці, розігріти вершкове масло. Додати нарізані помідори і готувати кілька хвилин, постійно помішуючи. Розбити яйця в миску, збовтати виделкою, посолити і поперчити. Зменшити вогонь до середнього. Додати до помідорів шпинат і відварений зелений горошок, перемішати. Потім влити яйця і готувати 2-3 хвилини.

4. Яйце в авокадо

Яйца. Рецепты блюд из яиц на завтрак. яйцо в авокадо

Складові:

  • Авокадо 1 штука
  • Яйце 2 штуки
  • Козиний сир
  • Базилік, паприка, сіль

Приготування: Розрізаємо авокадо посередині на дві частини і видаляємо кісточку. За допомогою ложки робимо поглиблення всередині плоду. Кладемо в поглиблення трохи козячого сиру. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки акуратно перекладаємо в поглиблення в авокадо. Збиваємо білки з сіллю і заливаємо зверху авокадо. Запікаємо в розігрітій духовці 10-15 хвилин. Посипаємо паприкою, перцем, базиліком.

5. Яєчний паштет

Яйца. Рецепты блюд из яиц на завтрак. яичный паштет

Складові:

  • Яйце куряче 4 штуки
  • Цибуля 300 г
  • Оливкова олія 20 мл.
  • Горіх волоський 50 г
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль, перець за смаком

Приготування: Яйця відварити круто і остудити. У сковороді на оливковій олії припустити цибулю до золотистого кольору. У блендер скласти очищені яйця, обсмажену цибулю, часник і горіхи. Збити все до однорідної консистенції. Посолити, поперчити і ще раз як слід збити. Прибрати мінімум на півтори години в холодильник. Подавати на грінці з житнього хліба.

6. Яйця в помідорах

Яйца. Рецепты блюд из яиц на завтрак. Яйца в помидорах.

Складові:

  • Яйця 2 штуки
  • Помідори 2 штуки
  • Зелень, перець, сіль

Приготування: Помідори, середнього розміру, вимити й обсушити, зрізати кришечки. Акуратно вийняти м’якоть. Трохи посолити всередині. Помістити помідори на деко, змащене маслом і скропити олією всередині. Влити в кожен помідор по одному яйцю. Трохи посолити і поперчити свіжомеленим перцем. Запікати близько 30 хвилин при температурі 180 ° C, поки яйця не дійдуть до бажаного ступеня готовності. При подачі посипати рубаною зеленню базиліка або петрушки. Смачного!