ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Види дієтичного м’яса

Які бувають види дієтичного м’яса? Харчова цінність і перевага кожного з них. Під дієтичним (пісним) мається на увазі м’ясо з низьким вмістом жиру. Таке м’ясо часто стає основою дієтичного раціону при схудненні, а також при лікуванні різних захворювань.

Завдяки вмісту білка і незамінних кислот, м’ясо є невід’ємною частиною харчування людей, що ведуть активний спосіб життя і мають фізичні навантаження. Білки в раціоні сприяють більш швидкому схудненню, за рахунок того, що вони довго перетравлюються, на відміну від вуглеводів, і не перетворюються в жир. Без білка вкрай складно вибудувати м’язовий рельєф, тут пісне м’ясо-це продукт номер один!

Отже, розглянемо види дієтичного м’яса

Курка

Виды диетического мяса. Курица

Курка легка в приготуванні і доступна в будь-якому магазині або супермаркеті. В середньому калорійність м’яса курки 165 ккал, білки-19,5 м, жири-9,6 м Але її калорійність змінюється в залежності від того, яку частину курки ви вживаєте в їжу, а також яким способом Ви її готуєте.

Курятина корисна для нашого імунітету. Ті, хто вживає варене м’ясо курки, набагато рідше страждають від простудних захворювань.  Говорячи про користь курки, мається на увазі відварне, запечене або тушковане м’ясо, а не смажене.

Щоб зменшити кількість жиру, відокремлюйте курку від шкіри перед приготуванням.

Кролик

виды диетического мяса, мясо кролика

Дієтологи по праву вважають кролика одним з дієтичних сортів м’яса. За властивостями це м’ясо дуже нагадує курятину, але все ж є більш корисним. М’ясо кролика нормалізує ліпідний обмін- прискорює метаболізм. Завдяки тому, що в його складі майже відсутні солі натрію, його включають в раціон дітей, годуюxb[ матусь і людей похилого віку.

Калорійність кролятини становить близько 180 ккал на 100 грам, білки 21 р, жири 11 г. Цей дієтичний сорт м’яса засвоюється людиною на 90%. Ще один плюс-якщо ви схильні до алергічних реакцій, то кролятина – найкращий вибір для вашого харчування, вона гіпоалергенна.

Індичка

виды диетического мяса, индюшатина

Такий вид дієтичного м’яса, як індичатина, містить мало холестерину і відмінно засвоюється при цьому містить масу корисних речовин.

Що стосується калорійності м’яса індички, то вона залежить, як і в курки від частин, які споживаються в їжу. Грудка індички-120 ккал, а філе 113 ккал. Середня калорійність індичатини становить близько 200 ккал на 100 грам, білки-20 м і жири-12 м

У дієтичному харчуванні варто віддати перевагу світлій частині індички, в якій найменше жиру. За доступності на наших прилавках не поступається курці.

Телятина

Виды диетического мяса , телятина

Якщо врахувати калорійність телятини, а це близько 100 ккал на 100 г, 19 г білка і всього 2 г жиру, то телятину по праву можна назвати самим дієтичним видом м’яса.

Телятина сприяє регуляції рівня глюкози в крові, що дуже актуально під час дієти. Але є і недоліки: її м’язи недостатньо сформовані, а незрілі волокна шкідливі для здоров’я.

Телятину можна і потрібно включати в раціон, але не частіше ніж один раз на тиждень.

Яловичина

Виды диетического мяса. Говядина

Яловичину можна сміливо включати в свій раціон, вона сприяє нормалізації кислотності шлунка, легко і швидко засвоюється організмом. Однак мова йде переважно про яловичу вирізку, яка містить мало жирових прошарків і вважається нежирним м’ясом.

У 100 грамах яловичої вирізки близько 120 ккал, 20 г білка і 3 г жиру.

Мінусом є той факт, що процес приготування яловичини дуже трудомісткий і займає багато Вашого часу.

Конина

виды диетического мяса, конина

На цей вид дієтичного м’яса радимо звернути увагу спортсменам. Білок, що міститься в конині, ідеально збалансований за амінокислотним складом. Це м’ясо знижує вміст в крові холестерину, регулює обмін речовин, нейтралізує вплив радіації.

Як мінус-специфічний смак, не зовсім звичний для більшості людей. В Україні конина не користується великою популярністю і її нелегко знайти на прилавках супермаркетів. Якщо Ви все ж вживаєте це м’ясо в їжу, то вибирайте найбільш молоде м’ясо.

У 100 г конини міститься близько 144 ккал, 20 г. білка і 7 м жиру.

Баранина

виды диетического мяса, баранина

Хоч баранину і важко назвати дієтичним видом м’яса, ми все ж включили її до свого списку. Лецитин, що міститься в баранячому м’ясі , благотворно впливає на обмін речовин в організмі і нормалізує рівень холестерину.

Баранина рекордсмен за вмістом заліза серед м’яса, тому вона рекомендована при анемії. Варто зауважити, що баранина не рекомендована людям похилого віку або хворим на артрит, так як там сама висока концентрація ліпідів, що створює небезпеку розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Підсумки

Хотілося б відзначити, що не варто забувати про спосіб приготування м’яса, адже навіть саме дієтичне м’ясо перетвориться на ворога вашій фігурі і здоров’ю, якщо смажити його на маслі і додавати різні жирні соуси.

Кращим способом приготування буде м’ясо на пару, запечене в духовці або відварене.

Проаналізувавши види дієтичного м’яса, їх переваги і недоліки, Ви зможете зробити висновок, який з них допоможе Вам набрати м’язову масу, який – скинути вагу, а який – відновити своє здоров’я.

Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: