ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Сертифікований курс навчання “Сучасна практична дієтологія”.

ТОВ “Перший косметологічний коледж”. Ліцензія МОН 636315

Унікальні матеріали, велика кількість практичної роботи, висока інтенсивність і передові методики навчання!

Цена 8700 гривень (онлайн) ; 13400 (стаціонарно).

Записатися на курс

 

Диетолог Турова Людмила Александровна

Лектор і автор курсу «Сучасна практична дієтологія» Турова Людмила Олександрівна

Кандидат медичних наук PhD; Старший науковий співробітник кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики при Національному медичному університеті імені Богомольця та Медичного інституту СумДУ; Завідуюча кафедрою сучасної дієтології і аnti-aging харчування Першого косметологічного коледжу; Лікар вищої категорії перинатології, генетик, дієтолог, нутриціолог; Експерт з нутрігеноміке і здоровому харчуванню; Автор понад 80 наукових робіт, 4 патентів.

Цільова аудиторія курса:

Всі, хто бажає отримати необхідні знання, навички та допомогу для створення і запуску своєї практики!

  • Для тих, хто хоче отримати знання та навички (безпечно і якісно, ​​розібратися в питаннях харчування і консультувати своїх близьких).
  • Для массажистів (Знання основ дієтології – це додатковий інструмент для надання допомоги клієнтам в питаннях схуднення і корекції фігури).
  • Для косметологів(Зовнішність безпосередньо залежить від внутрішнього стану здоров’я людини. Збалансування раціону, складання меню в комплексі з косметологією допоможе клієнтам виглядати бездоганно).
  • Для фітнес інструкторів (В боротьбі із зайвою вагою, на ряду з фізичною активністю, для досягнення мети важливу роль відіграє збалансований раціон).
  • Стилісти, визажисти (Консультування в питаннях харчування і корекції ваги – ключ до повного перевтілення людини).
  • Психологи  (Зовнішність людини впливає на його стан душі і гармонії і часом, корекція ваги автоматично вирішує левову частку людських хвилювань і переживань).
  • Майстрам манікюру (Знають все про секрети своїх клієнтів і в усьому готові їм допомагати. Найчастіше, саме до них звертаються дівчата за порадою в самих пікантних питаннях або особистому житті).
  • Лікарі (Володіють максимальними знаннями про здоров’я та людський організм. Прийшовши до нас на курс, ви отримаєте безмежну довіру клієнтів, яка дозволить домогтися колосальних результатів).
  • Кухарі (Кухар-дієтолог одна з найрідкісніших і тому високооплачуваних професій).
  • Для спортсменів (Харчування до тренування, після тренування, режим відновлення і відпочинку – основа, яка дає вирішальну перевагу на шляху до перемоги).

Перспективи після курсу: консультант дієтолог

Пройшовши курси Ви отримуєте знання і практики, необхідні для роботи з людьми, що мають розлади харчової поведінки, а також набір інструментів, які допомагають їм створити здоровий режим харчування, як для себе, так і для своїх клієнтів. Почніть застосовувати отримані знання відразу після закінчення курсу, з подальшою інформаційною підтримкою і регулярним зворотним зв’язком від куратора.

Наша відмінна риса і унікальність:

  • В основу даного курсу входить 30 годин практичних занять, і 40 годин теорії.
  • Ви отримуєте весь багаж шестирічних університетських знань за 70 академічних годин!
  • Тривалість курсу 70 академічних годин (10 семінарів та 8 практичних занять).
  • Курс проводиться 1 раз в месяц (по мере набора группы из 10-ти человек).  Время и периодичность лекций обговаривается индивидуально с куратором курса.
Ми пропонуємо:

Програма курсу «Основи практичної дієтології» базується на масштабній суто науковій основі, в якій поєднуються знання з біохімії, анатомії, фізіології, ендокринологи, дієтології та психології. Вона постійно допрацьовується і удосконалюється завдяки науковій діяльності куратора. Розробляються матеріали про мотивацію, про психологію харчування в сім’ї, про особливості раціону матерів і вагітних, про харчування на основі унікального індивідуального набору генів.

Куратор завжди відповідає на питання учнів, спрямовує їх.

Наші головні переваги:

  • Унікальні матеріали: теоретична база курсу – це величезний масив знань, заснованих на принципах доказової медицини і передової науки, без «води», винятково важлива і корисна інформація в доступній і структурованій формі подачі матеріалу;
  • Закріплення на практиці: важлива унікальна особливість і складова курсу. Для перетворення знання в навик і закріплення пройденого матеріалу, практичні домашні завдання будуть після кожного заняття. Починаючи з половини навчального курсу студент самостійно консультуватиме клієнта;

  • Високий рівень викладання: лектор і автор курсу доктор наук PhD, практикуючий лікар з багаторічним клінічним стажем. Тобто та людина, яка знає не з чуток, як це все працює в живу, і щодня вдосконалює свої знання і навички.

  • Ви завжди будете в курсі останніх наукових відкриттів і новин в галузі дієтології та медицини в цілому, завдяки науковій діяльності лектора;

  • Комплексний підхід: ми пропонуємо різні формати онлайн-і оффлайн-навчання, практичні семінари та коуч-сесії. Додаткові знання, отримані з лекцій з психології та лабораторної діагностики багатьох захворювань, допоможуть Вам суттєво збільшити кількість своїх клієнтів, а також диверсифікувати джерела доходу;

  • Адаптивність матеріалів: маючи великий досвід роботи зі студентами, проведення конференцій, тренінгів, коуч сесій, ми зробили курс вкрай доступним і зрозумілим. Структурована подача матеріалу допоможе легко і швидко оволодіти новою професією;
  • Швидка окупність інвестицій: ми даємо вам не тільки професійні знання і навички, а й важливі власні практичні напрацювання для роботи з клієнтами на найперших етапах Вашої діяльності.

Програма навчального курсу «Основи практичної дієтології» включає наступні розділи:

I розділ

Анатомо-фізіологічні особливості травної системи людини. Клітина – як ядро ​​життя і енергії.

пищеварительная система человека

         День 1

  • Основи анатомії травної системи людини;

  • Фізіологія органів шлунково-кишкового тракту.

  • Вплив харчових факторів на функцію органів травлення;

  • Будова клітини. Біохімічні процеси на рівні клітини (клітинне харчування);

  • Гормони, що впливають на травлення. Огляд. функції;

  • Травлення. Ознаки порушення травлення. Властивості і природа їжі.

День 2

  • Визначення поняття «харчування».
  • Загальна характеристика раціонального харчування.
  • Ідеологія харчування – сучасний погляд і науково-доказовий екскурс;
  • Кислотно – лужний баланс і його вплив на організм;
  • Водний баланс людини. Функції води в організмі. Добова потреба у воді. Вода – скільки? Кому? Яку? Коли і як?
  • Набряки – помилкове трактування зайвої ваги; Особливості водного балансу жінок і дітей.
II розділ

Будівельний матеріал організму-або основні компоненти БЖУ, макро і мікроелементи.

строительный материал, б/ж/у

         День 3

  • Білки, їх роль в харчуванні; Білок тваринного і рослинного походження;
  • Амінокислотний склад харчових білків. Незамінні амінокислоти.
  • Гликогенние і кетогенні амінокислоти; Порушення білкового обміну, ознаки та корекція;
  • Норми споживання білка.
  • Сполучення продуктів харчування, що сприяють засвоєнню білка;
  • «Генетичні везунчики» на прикладі м’язових волокон і людей;
  • Нейропластічності. Спорт. Старість.

         День 4

  • Жири (ліпіди), їх роль в організмі; Класифікація ліпідів.
  • Енергетична і біологічна цінність жирів; Шляхи метаболічного перетворення ліпідів;
  • Вміст жиру в різних продуктах;
  • Ліпопротеїни, їх класифікація; Холестерин, тригліцериди – оптимальний рівень.
  • Принципи дієтичної терапії при атеросклерозі;
  • Целюліт. Харчування при целюліті;
  • Наслідки дисбалансу харчування.
  • Ожиріння. Класифікація ожиріння. Фактори ризику і причини виникнення;
  • Генетична підгрунтя зайвої ваги;
  • Фізіологія схуднення;
  • Локальне жироспалювання: міф чи реальність?

         День 5

  • Вуглеводи, їх роль в організмі;
  • Енергетична і біологічна цінність вуглеводів;
  • Прості вуглеводи (глюкоза, галактоза, фруктоза, сахароза, лактоза, мальтоза);
  • Складні вуглеводи (полісахариди) – крохмаль, глікоген, клітковина, пектин;
  • Біохімічне значення вуглеводів. Гліколіз. глюконеогенез;
  • Зміст в продуктах. Засвоєння.
  • Потреба у вуглеводах; Прояв нестачі і надмірного споживання вуглеводів;
  • Засвоєння білків, жирів, вуглеводів.
  • Глікемічне навантаження і глікемічний індекс;
  • Інсуліновий індекс – науковий підхід. Доказова база;
  • Тяга до солодкого і менструальний цикл;
  • Глютен – чи варто його боятися?
  • Науковий підхід в експериментах з харчуванням;
  • Порушення вуглеводного обміну.
  • Взаємодія БЖУ і води між собою;
  • Роль кожного нутриента в процесі травлення.
  • Як споживати білки, жири і вуглеводи, щоб домогтися максимально ефективного зниження ваги.

Записатися на курс

ІII разділ

Обмін речовин – як єдина система здорового функціонування організму. Побудова програм харчування з урахуванням індивідуальних особливостей конкретного організму.

 

составление рациона

     День 6

  • Гомеостаз.
  • Базові прінципи обміну речовин;
  • Уповільнення / прискорення метаболізму. Норма і патологія;
  • Поговоримо про калорії; Базовий і основний обмін, скільки потрібно ккал для підтримки організму?
  • Методи розрахунку добової калорійності для кожного індивідуально. Як розрахувати за формулами і без? Енергетична цінність продукту;
  • Розрахунок кількості макро і мікронутрієнтів.
  • Добова норма білка, жиру і вуглеводів індивідуально для кожного. Метод визначення;
  • Обмін речовин: як їм управляти.
  • Розподіл нутрієнтів і планування прийомів їжі протягом дня;
  • Фізіологія довгострокової втрати ваги.
  • Феномен плато.

         День 7

  • Основи нутрициологии;

  • Фізіолого-біохімічні аспекти дії нутрієнтів;

  • Мікроелементи.

  • Вітаміни і біоелементи. Ознаки недостатності, правила прийому;

  • Антагонізм біоелементів. Структура, функції, наявність в продуктах;

  • Основні принципи здорового харчування і фактори, що впливають на їх формування;

  • Сучасні підходи до нутрітивнр-метаболічної корекції аліментарно-залежної патології;

  • Особливості харчового раціону при наявності дефіциту нутрієнтів;

  • Проблема забруднення продуктів харчування.
  • Правила складання збалансованого раціону при виборі продуктів харчування;
  • Харчова непереносимість або харчова алергія? Основні поняття.
  • Особливості харчування при харчової алергії.
  • Елімінаційна дієта.

ІV разділ

Етапи дієтологічної консультації

этапы диетологической консультации

         День 8 (Практичні навики):

  • Сучасні методи оцінки харчового статусу людини;

  • Етапи дієтологічної консультації.

  • Збір діетанамнеза (схема опитування клієнта перед складанням дієти включає оцінку особливостей харчової поведінки, харчових звичок, виявлення харчової непереносимості);

  • Оцінка аліментарної забезпеченості організму за допомогою класичних формул і сучасних технологій;

  • Оцінка клінічних ознак дефіциту і надлишку поживних речовин, вітамінів, мінералів;

  • Визначення та оцінка антропометричних показників (антропометрія, каліперометрія);

  • Розрахунки енергетичних витрат і потреб пацієнта (фактичних і адекватних);
  • Визначення композиції (складу) тіла пацієнта за допомогою класичних формул і біоімпедансного аналізатора (співвідношення маси жирової і м’язової тканин, кількості загальної рідини в організмі, метаболічний вік);
  • Оцінка результатів клінічних досліджень клієнта – біохімічних маркерів харчового статусу (білкового, ліпідного, вуглеводного, вітамінного, мінерального, гормонального);
  • Пробне меню (розрахунок) для здорової людини.
  • Основні принципи складання програми харчування;
  • Розробка програми харчування з урахуванням індивідуальних особливостей клієнта;
  • Корекція раціону харчування в динаміці на основі даних об’єктивного дослідження клієнта за програмою;
  • Таблиці калорійності продуктів;
  • Корекція порушень харчової поведінки і практичні поради.

          День 9

  • Порівняльний аналіз дієт;
  • Чому дієти не діють ?;
  • Як дієти можуть стати причиною набору ваги у людей з нормальним ІМТ ?;
  • «Ідеальна дієта» – основні принципи;
  • Основні принципи побудови дієти, спрямованої на підтримку ваги або ЇЇ зниження;
  • Індивідуальний підхід до формування дієти у пацієнтів з надмірною вагою;
  • Фактори, що оптимізують дотримання дієти.
  • Харчування з урахуванням способу життя людини.
  • Харчування в свята. Включення ласощів;
  • Формування харчової потреби.
  • Різниця між голодом і апетитом;
  • Харчування поза домом. Відпустка. «All Inclusive»
  • Комплексний підхід до корекції маси тіла.
  • Роль рухової активності і психо-емоційного настрою;
  • Харчовий досвід і його роль в житті;
  • Емоційне переїдання – механізм захисту від стресу, роль депресії і тривожності в переїданні;
  • Типологія клієнтів і способи мотивації.

          День 10

  • Психологія роботи з клієнтами.
  • Теорія і практика повторних зустрічей;
  • Принципи корекції психо-емоційної сфери, допомога клієнту у виробленні позитивних установок, закріпленні мотивів на зниження надлишкової маси тіла;
  • Про майбутнє в науці про харчування, або чому все-таки варто довіряти собі;
  • Персоналізоване харчування – вже тут?

Залік (співбесіда з викладачем)

Що конкретно Вам дасть навчання на курсі «Основи практичної дієтології»?
  • Ви дізнаєтеся, що становить основу здорового збалансованого харчування, що сприяє омолодженню і продовженню активного довголіття;

  • Опануєте техніку збору анамнезу і зниження зайвої ваги, а також техніку психологічної підтримки клієнтів на етапі зміни харчової поведінки;

  • Освоїте принципи класичної дієтології і навчитеся складати дієту заміщення;

  • Опануєте методики, що дозволяють складати індивідуальні програми харчування для найвимогливіших клієнтів

  • Дізнаєтеся, як вибирати корисні для кожної ситуації продукти, які посилюють життєву енергію; 

  • Станете консультантом по збалансованому харчуванню з активним клінічним мисленням, за рахунок величезної бази практичних занять;
  • Зможете допомогти собі і своїм близьким поліпшити і зберегти здоров’я!
По закінченню курсу “Сучасна практична дієтологія” видається сертифікат єдиного зразка Міністерства освіти і науки України

Сертификат " Современная практическая диетология"

Точно такий же сертифікат Ви можете отримати і на англійській мові

Сертификат Диетология

Ліцензия

Лицензия МОН

 

Актуальні питання по курсу.

Записатися на курс


Диетолог Турова Людмила Александровна
Автор  |  Кандидат медицинских наук, Диетолог: