ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Картопляні зрази з грибно-цибульною начинкою

СКЛАДОВІ:

  • картопля – 5 середніх бульб
  • цибуля – 1 шт.
  • гриби (шампіньйони) – 300 г
  • зелень для прикраси

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Картоплю відварити або приготувати на пару.
  2. Цибулю почистити, порізати, викласти на сковорідку, тушкувати 5 хвилин.
  3. Гриби почистити, нарізати невеликими шматками.
  4. Додати до цибулі, тушкувати ще 15 хвилин до готовності.
  5. Картоплю розім’яти виделкою.
  6. Взяти в руку ст. ложку картоплі, на середину викласти трохи грибів з цибулею, сформувати кульку.
  7. Обваляти в панірувальних сухарях і підсушити на сухій сковороді 5 хвилин з кожного боку.
  8. Готові зрази прикрасити зеленню.

 

Гарбуз з кунжутом

Гарбуз – це дуже універсальний продукт, з неї можна готувати перші, другі страви та десерти. До того ж вона хороша для тих, хто бореться із зайвою вагою, ще й корисна, і смачна.

СКЛАДОВІ:

  • Гарбуз – 500 г
  • Соєвий соус – 2 ст л
  • Оливкова олія – ​​2 ст л
  • Білий і чорний кунжут – 1 ст л
  • Коричневий цукор – 1 ч л
  • Свіжа зелень 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Гарбуз нарізати кубиком.
  2. Насіння кунжуту обсмажити без масла.
  3. Гарбуз смажити на оливковий олії до золотистої скоринки, додати трохи води, цукор, соєвий соус і кунжут.
  4. Тушкувати під кришкою до готовності.
  5. Гарбуз розкласти по тарілках, посипати зеленню. Смачного!

 

Салат з картоплі з маслинами

СКЛАДОВІ:

  • 500 г молодої картоплі
  • 150 г маслин
  • 1 червона солодка цибулина
  • 1 пучок зелені 
  • 1 ч. л. винного оцту
  • 70-80 мл оливкової олії
  • по 0,5 ч. л. мелених паприки і зіри
  • щіпка гострого червоного перцю
  • сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Картоплю вимийте щіткою.
  2. Залийте окропом, посоліть і зваріть до готовності, близько 20 хв.
  3. Обсушити. Маленькі картоплини залиште як є, ті, що побільше, розріжте на половинки або четвертинки.
  4. Для заправки змішайте оцет із сіллю, оливковою олією і спеціями.
  5. Залийте теплу картоплю і перемішайте.
  6. Цибулю наріжте дуже тонкими кільцями або півкільцями.
  7. Порубати зелень.
  8. З маслин вийміть кісточки.
  9. Змішайте картоплю, маслини, зелень і цибулю, подавайте салат теплим або холодним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: