Картопляні зрази з грибно-цибульною начинкою
СКЛАДОВІ:
- картопля – 5 середніх бульб
- цибуля – 1 шт.
- гриби (шампіньйони) – 300 г
- зелень для прикраси
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Картоплю відварити або приготувати на пару.
- Цибулю почистити, порізати, викласти на сковорідку, тушкувати 5 хвилин.
- Гриби почистити, нарізати невеликими шматками.
- Додати до цибулі, тушкувати ще 15 хвилин до готовності.
- Картоплю розім’яти виделкою.
- Взяти в руку ст. ложку картоплі, на середину викласти трохи грибів з цибулею, сформувати кульку.
- Обваляти в панірувальних сухарях і підсушити на сухій сковороді 5 хвилин з кожного боку.
- Готові зрази прикрасити зеленню.
Гарбуз з кунжутом
Гарбуз – це дуже універсальний продукт, з неї можна готувати перші, другі страви та десерти. До того ж вона хороша для тих, хто бореться із зайвою вагою, ще й корисна, і смачна.
СКЛАДОВІ:
- Гарбуз – 500 г
- Соєвий соус – 2 ст л
- Оливкова олія – 2 ст л
- Білий і чорний кунжут – 1 ст л
- Коричневий цукор – 1 ч л
- Свіжа зелень
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Гарбуз нарізати кубиком.
- Насіння кунжуту обсмажити без масла.
- Гарбуз смажити на оливковий олії до золотистої скоринки, додати трохи води, цукор, соєвий соус і кунжут.
- Тушкувати під кришкою до готовності.
- Гарбуз розкласти по тарілках, посипати зеленню. Смачного!
Салат з картоплі з маслинами
СКЛАДОВІ:
- 500 г молодої картоплі
- 150 г маслин
- 1 червона солодка цибулина
- 1 пучок зелені
- 1 ч. л. винного оцту
- 70-80 мл оливкової олії
- по 0,5 ч. л. мелених паприки і зіри
- щіпка гострого червоного перцю
- сіль
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Картоплю вимийте щіткою.
- Залийте окропом, посоліть і зваріть до готовності, близько 20 хв.
- Обсушити. Маленькі картоплини залиште як є, ті, що побільше, розріжте на половинки або четвертинки.
- Для заправки змішайте оцет із сіллю, оливковою олією і спеціями.
- Залийте теплу картоплю і перемішайте.
- Цибулю наріжте дуже тонкими кільцями або півкільцями.
- Порубати зелень.
- З маслин вийміть кісточки.
- Змішайте картоплю, маслини, зелень і цибулю, подавайте салат теплим або холодним.