Что такое авокадо?
Сьогодні розповімо Вам про такий екзотичий фрук, як авокадо. Зараз він дуже популярний серед людей, які стежать за своєю фігурою і харчуються правильно.
Авокадо: На 100 г 184,21 ккал;
Б-2,18г .;
Ж-16,86гю;
В-6,09г.
Мінерали: калій, фосфор, кальцій, магній, натрій, залізо. Вітаміни: А, С, К, РР, У, В
Для початку розберемося, що ж це за фрукт? Авокадо росте на дереві з однойменною назвою. Родина фрукта Мексика. Дослівно його назва перекладається з англійської, як груша алігатора, адже плоди його грушоподібні, хоча бувають і круглі і овальні, шкірка має зелений або ж темно-зелений колір.
Авокадо дуже маслянистий і калорійний.
Так, а хіба можна тоді його вживати людям бажаючим схуднути, запитаєте Ви?
Дієтологи відповідають
Можна і навіть потрібно! Адже кілограмами його є ніхто не буде, а користь Ви отримаєте від невеликого шматочка фрукта або з масла зробленого з нього ж. Адже це корисні жири, необхідні вашому організму.
Польза авокадо:
- Цукру в ньому практично немає, тому споживати його можуть навіть діабетики.
- Вітамін Е бореться зі старінням тканин і допомагає організму чинити опір вірусам.
- Вмістом калію авокадо переважає банан, завдяки цьому авокадо здатний нормалізувати водно-сольовий баланс і підвищити стресостійкість організму.
- Олеїнова кислота, на яку багатий авокадо, запобігає утворенню холестеринових бляшок.
- Авокадо знижує ризик серцево-судинних захворювань, так як містить поліненасичені кислоти, недостатня кількість яких призводить до атеросклерозу.
- Так само плід корисний для системи травлення в цілому, так і при запорах, зокрема.
Это далеко не вся польза авокадо, так же известно, что повышает иммунитет, улучшает кровообращение и снижает риск анемии, способствует умственной деятельности, богат антиоксидантами.
Також авокадо масово застосовують в косметології.
Звичайно є і протипоказання цієї екзотики
Людям з індивідуальною непереносимістю, алергією на цитрусові, також, які страждають на алергію на латекс не рекомендується вживати цей фрукт.
Увагу хотілося б загострити на тому, що кісточка дуже токсична!
Так, а з чим же все таки їдять цей екзотичний плід?
Пропонуємо приготувати корисні та смачні тости:
1. Тост з сиром фета
- підсушений житній хліб
- авокадо
- сир фета
- йогурт натуральний
- зелень
2. Тост з куркою
- підсушений житній хліб
- авокадо
- йогурт натуральний
- грудка куряча відварна
- сік лайма
- листова зелень
Також з авокадо можна приготувати безліч різноманітних салатів. Ось один з рецептів:
Салат з маслинами і кукурудзою
на 100 г 146,24 кКал , Б-2,39г. Ж-10,12 г. В-10,8г.
Складові:
- кукурудза консервована- 250 г
- маслини (без кісточок) – 75 г
- болгарський перець – 1 шт.
- цибулина – 1 шт.
- 2 зубчики часнику
- оливкова олія – 2-3 ст. л.
- сік 1 лимона
- чорний перець – 0,5 ч. л.
- авокадо – 2 шт.
Приготування:
- Маслини нарізати поперек.
- Перець і цибулину дрібно нарізати.
- Подрібнити часник.
- Кукурудзу, солодкий перець, оливки, цибулю, перемішати у великій мисці.
- Часник, лимонний сік, сіль, оливкова олія, перець перемішати в іншій мисці.
- Соусом залити салат і добре перемішати.
- Накрити його кришкою і поставити в холодильник.
- Авокадо додати безпосередньо перед подачею на стіл, попередньо очистивши його і нарізавши.
Смачного! І будьте здорові!