ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

В осінньо – зимовий період, коли відсоток людей, які «зловили» застуду наближається до 100 %, а природні джерела вітамінів у вигляді сезонних овочів і фруктів пропадають з прилавків магазинів, саме час згадати про коренеплоди: селеру, моркву.

У них містяться цінні амінокислоти: каротин, аспарагін, нікотинова кислота, тирозин, ефірні масла, вітаміни і мікроелементи. Селера має протиалергічні, проносні, антисептичі і піднімаючі тонус властивості.

Селера чудово поєднується з яблуком, а тому цей салат буде мати не тільки користь для здоров’я але і свіжий соковитий смак. Даний салат можна поєднувати з білковими стравами (нежирним м’ясом або рибою) або використовувати в якості перекусу.

Високий вміст клітковини в коренеплодах і насінні поліпшить перистальтику кишківника, механічно очистить його і додасть відчуття ситості.

Олія льону допоможе контролювати рівень холестерину в крові і сприятливо вплине на стани, пов’язані з алергією.

 

Інгредієнті:

  • корінь селери
  • морква
  • яблуко
  • сок лимона
  • олія льону
  • кунжут
  • насіння льону

 

 

 

 

Приготування: Селеру, моркву і яблуко натерти на крупній тертці. Салат заправити лляною олією і лимонним соком. Посипати кунжутом і насінням льону.

Приємного апетиту і міцного здоров’я!

Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: