В осінньо – зимовий період, коли відсоток людей, які «зловили» застуду наближається до 100 %, а природні джерела вітамінів у вигляді сезонних овочів і фруктів пропадають з прилавків магазинів, саме час згадати про коренеплоди: селеру, моркву.
У них містяться цінні амінокислоти: каротин, аспарагін, нікотинова кислота, тирозин, ефірні масла, вітаміни і мікроелементи. Селера має протиалергічні, проносні, антисептичі і піднімаючі тонус властивості.
Селера чудово поєднується з яблуком, а тому цей салат буде мати не тільки користь для здоров’я але і свіжий соковитий смак. Даний салат можна поєднувати з білковими стравами (нежирним м’ясом або рибою) або використовувати в якості перекусу.
Високий вміст клітковини в коренеплодах і насінні поліпшить перистальтику кишківника, механічно очистить його і додасть відчуття ситості.
Олія льону допоможе контролювати рівень холестерину в крові і сприятливо вплине на стани, пов’язані з алергією.
Інгредієнті:
- корінь селери
- морква
- яблуко
- сок лимона
- олія льону
- кунжут
- насіння льону
Приготування: Селеру, моркву і яблуко натерти на крупній тертці. Салат заправити лляною олією і лимонним соком. Посипати кунжутом і насінням льону.
Приємного апетиту і міцного здоров’я!