ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Представляємо вам нову порцію смачних пісних страв! Смачного!!!

ЛОБІО З ЧЕРВОНОЇ КВАСОЛІ


Без традиційної закуски – лобіо – не обходиться жодне грузинське застілля. Якщо поруч з ним поставити свіжі овочі, соління і смачний хліб – вийде справжня пісна вечеря.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 300 г сухої червоної строкатої квасолі
  • 100 г очищених волоських горіхів
  • 3 великі цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 120 г кінзи
  • рослинна олія
  • 1 ч. л. приправи хмелі-сунелі
  • сіль, мелений чорний перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Квасолю замочіть в холодній воді на 4 години.
  • Потім промийте, залийте свіжою водою і відваріть до м’якості, 1,5-2 год.
  • Відкиньте квасолю на друшляк, частину відвару збережіть.
  • Цибулю і 2 зубчики часнику очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на середньому вогні в рослинній олії, 10 хв.
  • Ближче до кінця додайте хмелі-сунелі. Зніміть з вогню і остудіть.
  • Переберіть волоські горіхи, перевіряючи, щоб там не було частинок шкаралупи і перегородок.
  • Прокрутіть волоські горіхи через м’ясорубку або подрібніть блендером разом з цибулею і часником.
  • У кінзи відріжте корінці, все інше дрібно наріжте і потовчіть в ступці з рештою часника і сіллю, щоб з кінзи виділився сік.
  • Змішайте квасолю, горіхову масу з цибулею і часником і суміш з ступки, посоліть і поперчіть.
  • Якщо лобіо вийшло дуже густим, додайте кілька ложок відвару з-під квасолі.
  • Дайте лобіо настоятися під кришкою або плівкою 1 год і подавайте.

 

ПШОНЯНА КАША З ГРУШОЮ ТА РОДЗИНКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 300 г пшона
  • 2 ст. л. цукру
  • 100 г темних родзинок
  • 2-3 міцні груші (Вільямс)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Промийте пшоно в декількох водах (одна з них повинна бути дуже гарячою), поки що стікає вода не стане прозорою.
  • Перекладіть в каструлю, залийте великою кількістю холодної води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  • Посоліть, додайте цукор, закрийте кришкою і варіть на слабкому вогні 30 хв.
  • Зніміть з вогню і відкиньте на сито
  • Промийте окропом ізюм.
  • Очистіть від серцевини і наріжте середніми шматочками груші.
  • Обсмажте груші на вершковому маслі.
  • Змішайте груші разом з маслом, родзинками і пшоняною кашою, розкладіть по порційних формам для запікання.
  • Поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 15 хв.
  • Подавайте гарячої.

ГРИБНІ ГОЛУБЦІ З БУЛГУРОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • булгур – 100 г
  • квасоля – 50 г
  • печериці – 400 г
  • капуста – 1 шт.
  • цибуля – 3 середні
  • морква – 1 шт.
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • оливкова олія
  • сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Відварюємо булгур, виконуючи вказівки на упаковці.
  • В цей же час ставимо варитися квасолю.
  • Поки квасоля і булгур варяться, нарізаємо досить дрібно печериці, рубаємо 2 цибулини.
  • Гриби краще протерти вологою серветкою або обробити за допомогою ножа. Але мити без потреби не варто – вони швидко вбирають воду, яку потім доведеться випаровувати в сковороді.
  • На середньому вогні спочатку 4-6 хвилин обсмажуємо цибулю.
  • Після засипаємо печериці і смажимо разом з цибулею ще 3-4 хвилини.
  • Обсмажені гриби подрібнюємо в блендері в грибний фарш.
  • Готову квасолю також подрібнюємо в блендері.
  • Змішуємо всі інгредієнти – булгур, грибний фарш і подрібнену квасолЮ.
  • Солимо, додаємо трохи оливкової олії.
  • З капустою взагалі ніяких турбот. Зрізаємо нижню частину на 2-4 см – листя легко знімаються.
  • Зрізаємо потовщену частину на листках і відправляємо в киплячу воду на 2-3 хвилини.
  • Ще, як варіант, капустяні листи можна розм’якшити в мікрохвильовці, тримаємо 40-60 секунд на високій потужності – листя стає м’яким.
  • Ложкою викладаємо начинку на листя, звертаємо голубці конвертиками.
  • У чаші мультиварки (або казанку) обсмажуємо моркву і цибулю 4-5 хвилин, додаємо томатну пасту, склянку-півтори окропу, сіль
  • Через хвилину кипіння закладаємо голубці в томатний соус.
  • Так як у нас всі інгредієнти вже майже готові, гасити голубці довго не потрібно. Цілком достатньо 10-15 хвилин.

 

СТРУЧКОВА КВАСОЛЯ З ГОРІХАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Квасоля стручкова (можна з / м) – 700 г
  • Горіхи волоські рубані – 1 ст
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Часник – 2-3 зуб
  • Кинза, базилік свіжі
  • Оцет винний – 1-2 ст л
  • Сіль, перець червоний мелений
  • Зерна граната для подачі

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Квасолю відварити або згасити до готовності.
  • Кінзу і часник дрібно нарізати і розтерти з сіллю.
  • Базилік дрібно порубати.
  • Цибулю нашаткувати півкільцями, посолити, залишити на 10-15 хвилин. Потім промити і обсушити.
  • Цибулю, зелень з’єднати, додати горіхи, оцет, поперчити.
  • Квасолю змішати з горіховою масою.
  • При подачі квасоля оформити зернами граната.

Смачного!

Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Для відправки форми виберіть колір: