ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Грибний суп з булгуром

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 800 г очищених (краще лісових) грибів
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 3 картоплини
  • 100 г булгуру
  • соняшникова олія
  • зелень різана
  • сіль С

ПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Гриби залити водою, зварити насичений бульйон.
  • Частину грибів відкласти.
  • Цибулю, моркву і картоплю очистити і порізати кубиками.
  • У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю і моркву, додати в бульйон з грибами.
  • Всипати картоплю, посолити, варити 20 хвилин.
  • Додати булгур, варити ще 10 хвилин
  • Гриби викласти при подачі в тарілку.
  • Посипати зеленню.

Пісний плов з овочами і сухофруктами

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 склянки пропареного рису
  • 1 велика айва
  • 2 великі морквини
  • 2 великі цибулини
  • 1 головка часнику
  • 100 г кураги
  • 50 г золотистих родзинок
  • 100 мл рослинної олії
  • 2 ст. л. суміші спецій для плову (зіра, барбарис, гострий перець, куркума) сіль

 СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ:

  • Очистіть цибулю, моркву і часник. Моркву наріжте товстою соломкою середньої довжини, цибулю – пір’ям.
  • Часник залиште цілим.
  • Айву вимийте щіткою, розріжте на 8 частин, видаліть серцевину, м’якоть нарізати невеликими толстенькими скибочками.
  • При необхідності промийте сухофрукти. Курагу наріжте смужками.
  • У казані або великій каструлі з товстим дном нагрійте олію, покладіть цибулю, обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, 5 хв.
  • Додайте моркву і айву, обсмажуйте, помішуючи, 5 хв.
  • Додайте в казан до цибулі з морквою і айвою часник, курагу, родзинки і спеції, посоліть.
  • Викладіть рис в казан, залийте окропом так, щоб води було на два пальця більше рівня рису.
  • Закрийте кришкою. Готуйте на мінімальному вогні 20-30 хв.
  • Зніміть з вогню, дайте плову настоятися.
  • Перед подачею гарненько перемішайте.

 

Салат з квасолі з апельсиновою заправкою

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 банка (400 г) червоної квасолі
  • 1 банка (420 г) білої квасолі
  • середній пучок кінзи

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

  • 1 апельсин
  • маленький пучок зеленої цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • по щіпці сушеного орегано і базиліка
  • сіль, мелений чорний перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Для заправки дрібно нарізати білу частину зеленої цибулі, часник подрібнити.
  • З апельсина зняти терткою цедру, вичавити сік.
  • Покласти сік і цедру, цибулю і часник в блендер, додати решту інгредієнтів заправки. Збивати до однорідності, 1 хв.
  • Обидва види квасолі відкинути на друшляк, промити кип’яченою водою, обсушити, перекласти в миску.
  • Додати дрібно нарізані пір’я цибулі (що залишилася зелену частину), влити заправку, перемішати, поставити в холодильник на 30 хв.
  • Перед подачею додати зняті зі стебел листя кінзи, ще раз перемішати.

 

Гарбузово-яблучні оладі

Дуже смачна страва круглий рік, а не тільки в піст. Ніжна текстура, кислинка яблука, аромат кориці. Спробуйте, точно не пошкодуєте!

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • гарбуз – 300 г
  • зелене яблуко – 1 шт. (середнє)
  • манка – 2 ст. л.
  • борошно – 7 ст. л.
  • кориця – 1 ч. л.
  • мускатний горіх – на кінчику ножа
  • сіль за смаком оливкова олія для смаження – 2 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Яблуко очистити від шкірки, вирізати серцевину.
  • Гарбуз почистити.
  • Всі нарізати кубиками.
  • Скласти в сковороду, додати 1/2 ст. води, тушкувати до готовності.
  • Остудити. Пюріровать.
  • Додати манку, борошно, корицю, мускатний горіх, сіль.
  • Перемішати.
  • Розігріти сковороду, смажити на оливковій олії.
  • Подавати з карамельним сиропом. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Для відправки форми виберіть колір: