Грибний суп з булгуром
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 800 г очищених (краще лісових) грибів
- 1 морква
- 1 цибулина
- 3 картоплини
- 100 г булгуру
- соняшникова олія
- зелень різана
- сіль С
ПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Гриби залити водою, зварити насичений бульйон.
- Частину грибів відкласти.
- Цибулю, моркву і картоплю очистити і порізати кубиками.
- У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю і моркву, додати в бульйон з грибами.
- Всипати картоплю, посолити, варити 20 хвилин.
- Додати булгур, варити ще 10 хвилин
- Гриби викласти при подачі в тарілку.
- Посипати зеленню.
Пісний плов з овочами і сухофруктами
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2 склянки пропареного рису
- 1 велика айва
- 2 великі морквини
- 2 великі цибулини
- 1 головка часнику
- 100 г кураги
- 50 г золотистих родзинок
- 100 мл рослинної олії
- 2 ст. л. суміші спецій для плову (зіра, барбарис, гострий перець, куркума) сіль
СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ:
- Очистіть цибулю, моркву і часник. Моркву наріжте товстою соломкою середньої довжини, цибулю – пір’ям.
- Часник залиште цілим.
- Айву вимийте щіткою, розріжте на 8 частин, видаліть серцевину, м’якоть нарізати невеликими толстенькими скибочками.
- При необхідності промийте сухофрукти. Курагу наріжте смужками.
- У казані або великій каструлі з товстим дном нагрійте олію, покладіть цибулю, обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, 5 хв.
- Додайте моркву і айву, обсмажуйте, помішуючи, 5 хв.
- Додайте в казан до цибулі з морквою і айвою часник, курагу, родзинки і спеції, посоліть.
- Викладіть рис в казан, залийте окропом так, щоб води було на два пальця більше рівня рису.
- Закрийте кришкою. Готуйте на мінімальному вогні 20-30 хв.
- Зніміть з вогню, дайте плову настоятися.
- Перед подачею гарненько перемішайте.
Салат з квасолі з апельсиновою заправкою
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 банка (400 г) червоної квасолі
- 1 банка (420 г) білої квасолі
- середній пучок кінзи
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
- 1 апельсин
- маленький пучок зеленої цибулі
- 1 зубчик часнику
- 4 ст. л. оливкової олії
- по щіпці сушеного орегано і базиліка
- сіль, мелений чорний перець
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Для заправки дрібно нарізати білу частину зеленої цибулі, часник подрібнити.
- З апельсина зняти терткою цедру, вичавити сік.
- Покласти сік і цедру, цибулю і часник в блендер, додати решту інгредієнтів заправки. Збивати до однорідності, 1 хв.
- Обидва види квасолі відкинути на друшляк, промити кип’яченою водою, обсушити, перекласти в миску.
- Додати дрібно нарізані пір’я цибулі (що залишилася зелену частину), влити заправку, перемішати, поставити в холодильник на 30 хв.
- Перед подачею додати зняті зі стебел листя кінзи, ще раз перемішати.
Гарбузово-яблучні оладі
Дуже смачна страва круглий рік, а не тільки в піст. Ніжна текстура, кислинка яблука, аромат кориці. Спробуйте, точно не пошкодуєте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- гарбуз – 300 г
- зелене яблуко – 1 шт. (середнє)
- манка – 2 ст. л.
- борошно – 7 ст. л.
- кориця – 1 ч. л.
- мускатний горіх – на кінчику ножа
- сіль за смаком оливкова олія для смаження – 2 ст. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Яблуко очистити від шкірки, вирізати серцевину.
- Гарбуз почистити.
- Всі нарізати кубиками.
- Скласти в сковороду, додати 1/2 ст. води, тушкувати до готовності.
- Остудити. Пюріровать.
- Додати манку, борошно, корицю, мускатний горіх, сіль.
- Перемішати.
- Розігріти сковороду, смажити на оливковій олії.
- Подавати з карамельним сиропом. Смачного!