ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Суп із сочевиці з нутом і гарбузом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 л овочевого бульйону
  • 400 г вареного або консервованого гороху
  • нут
  • 1 стакан сухої червоної сочевиці
  • 700 г гарбуза
  • 2 великі морквини
  • 1 велика цибулина
  • маленький пучок кінзи
  • 1 см кореня свіжого імбиру
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1/4 склянки соку лайма
  • 1,5 ч. л. меленого кмина
  • 1/2 склянки смаженого не солоного арахісу
  • оливкова олія
  • сіль,
  • мелений чорний перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Очистіть гарбуз, моркву і цибулю.
  • Гарбуз наріжте великими кубиками, цибулю – дрібними.
  • Моркву розрізати уздовж і наріжте скибочками завтовшки 3-4 мм.
  • Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці або порубайтие. У
  • велику товстостінну каструлю налийте 2 ст. л. оливкової олії, розігрійте на сильному вогні.
  • Покладіть цибулю, моркву, гарбуз і імбир і обсмажте, 3 хв.
  • Всипте зіру і смажте ще 1 хв.
  • Додайте томатну пасту, нут і сочевицю, влийте бульйон.
  • Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні, поки сочевиця не розвариться, 30 хв.
  • Влийте лаймовий сік, посоліть і поперчіть.
  • Дрібно наріжте кінзу і додайте в суп.
  • Порубайтк арахіс на великі шматочки.
  • Розлийте суп по тарілках і посипте арахісом.
  • Замість арахісу ви можете використовувати кешью, мигдаль або волоські горіхи – на ваш смак.

 

ГРЕЧКА З ГРИБАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Гречана крупа – 300 г
  • Гриби – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. 
  • Рослинна олія, сіль, перець (за смаком)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Відварити гречку до напівготовності.
  • Печериці (або інші гриби) нарізати.
  • Ріпчасту цибулю нашаткувати дрібно.
  • На сковороді з рослинним маслом спассировати цибулю, додати до нього порізані печериці.
  • Посолити, поперчити.
  • Все змішати і прожарити 2-3 хвилини.
  • Потім з’єднати відварну гречку, обсмажені гриби і цибулю разом.
  • Довести до готовності.

ПІСНИЙ САЛАТ З БУРЯКА І МОРКВИ «ПО-КОРЕЙСЬКІ»

Салат з буряка і моркви – прекрасне блюдо повноцінних розвантажувальних днів для бажаючих схуднути або підтримати свою фізичну форму, також він ідеально підходить для людей, які дотримуються посту. Овочі містять велику кількість вітамінів, сприяють виведенню токсинів з організму, знижують рівень холестерину і мають очищуючий і оздоровчий ефект.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Буряк – 2 шт.
  • середнього розміру морква – 2-3 шт.
  • Оцет 6% – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова або оливкова – за смаком
  • Сіль, чорний перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Підготуємо інгредієнти. Нарізати буряк на тонкі смужки – зручно робити це на тертці для корейської моркви.
  • Такими ж смужками нарізати моркву.
  • Овочі трохи пом’яти руками, змішати.
  • Посолити, поперчити за смаком, додати оцет, якщо любите гостре – можна додати трохи червоного перцю.
  • Ще раз перемішати. Залишити на півгодини. З
  • аправити олією і подавати до столу, за бажанням прикрасити рубаною зеленню або зеленою цибулею. Смачного!

 

БАТОНЧИКИ З СУХОФРУКТІВ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1,5 склянки вівсяних пластівців «Геркулес»
  • 250 г в’ялених фініків
  • 40 г родзинок
  • 50 г кураги
  • 50 г сушеної вишні
  • 100 г сушених персиків
  • 50 г кешью
  • 50 г волоських горіхів
  • 100 мл освітленого яблучного соку
  • 2 ст. л. меду 1 ч. л. кориці
  • рослинна олія для змазування

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • У фініків видаліть кісточки. Якщо фініки жорсткі, залийте їх 2/3 склянки гарячої води і залиште на 30 хв., Якщо м’які – 1/2 склянки на 10 хв.
  • Родзинки і курагу окремо залийте гарячою водою і залиште на 10 хв.
  • Потім воду злийте, сухофрукти обсушити.
  • Викладіть фініки разом з рідиною в блендер, додайте мед і подрібніть в пасту, перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте яблучний сік і корицю, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні, помішуючи, 2 хв.
  • Дайте трохи охолонути.
  • Викладіть вівсяні пластівці рівним шаром на деко і запікайте в розігрітій до 170 °
  • С духовці до золотистого кольору, 10-12 хв.
  • Горіхи, персики і курагу дрібно порубати, змішайте з пластівцями, додайте родзинки і вишню.
  • Фінікову пасту додайте до вівсяно-горіхової суміші, ретельно перемішайте.
  • Викладіть отриману суміш на деко, покритий змазаним маслом пергаментом, розрівняйте мокрим ножем або лопаткою і зверху теж прикрийте пергаментом.
  • Випікайте в розігрітій до 170 ° С духовці 30 хв.
  • Дайте злегка охолонути, 10 хв., І розріжте приблизно на 30 шматочків. Дайте їм повністю охолонути, 30 хв.,
  • І загорніть кожен в плівку, пергамент або фольгу.
Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Для відправки форми виберіть колір: