Суп із сочевиці з нутом і гарбузом
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 л овочевого бульйону
- 400 г вареного або консервованого гороху
- нут
- 1 стакан сухої червоної сочевиці
- 700 г гарбуза
- 2 великі морквини
- 1 велика цибулина
- маленький пучок кінзи
- 1 см кореня свіжого імбиру
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1/4 склянки соку лайма
- 1,5 ч. л. меленого кмина
- 1/2 склянки смаженого не солоного арахісу
- оливкова олія
- сіль,
- мелений чорний перець
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Очистіть гарбуз, моркву і цибулю.
- Гарбуз наріжте великими кубиками, цибулю – дрібними.
- Моркву розрізати уздовж і наріжте скибочками завтовшки 3-4 мм.
- Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці або порубайтие. У
- велику товстостінну каструлю налийте 2 ст. л. оливкової олії, розігрійте на сильному вогні.
- Покладіть цибулю, моркву, гарбуз і імбир і обсмажте, 3 хв.
- Всипте зіру і смажте ще 1 хв.
- Додайте томатну пасту, нут і сочевицю, влийте бульйон.
- Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні, поки сочевиця не розвариться, 30 хв.
- Влийте лаймовий сік, посоліть і поперчіть.
- Дрібно наріжте кінзу і додайте в суп.
- Порубайтк арахіс на великі шматочки.
- Розлийте суп по тарілках і посипте арахісом.
- Замість арахісу ви можете використовувати кешью, мигдаль або волоські горіхи – на ваш смак.
ГРЕЧКА З ГРИБАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Гречана крупа – 300 г
- Гриби – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Рослинна олія, сіль, перець (за смаком)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Відварити гречку до напівготовності.
- Печериці (або інші гриби) нарізати.
- Ріпчасту цибулю нашаткувати дрібно.
- На сковороді з рослинним маслом спассировати цибулю, додати до нього порізані печериці.
- Посолити, поперчити.
- Все змішати і прожарити 2-3 хвилини.
- Потім з’єднати відварну гречку, обсмажені гриби і цибулю разом.
- Довести до готовності.
ПІСНИЙ САЛАТ З БУРЯКА І МОРКВИ «ПО-КОРЕЙСЬКІ»
Салат з буряка і моркви – прекрасне блюдо повноцінних розвантажувальних днів для бажаючих схуднути або підтримати свою фізичну форму, також він ідеально підходить для людей, які дотримуються посту. Овочі містять велику кількість вітамінів, сприяють виведенню токсинів з організму, знижують рівень холестерину і мають очищуючий і оздоровчий ефект.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Буряк – 2 шт.
- середнього розміру морква – 2-3 шт.
- Оцет 6% – 2 ст. л.
- Олія соняшникова або оливкова – за смаком
- Сіль, чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Підготуємо інгредієнти. Нарізати буряк на тонкі смужки – зручно робити це на тертці для корейської моркви.
- Такими ж смужками нарізати моркву.
- Овочі трохи пом’яти руками, змішати.
- Посолити, поперчити за смаком, додати оцет, якщо любите гостре – можна додати трохи червоного перцю.
- Ще раз перемішати. Залишити на півгодини. З
- аправити олією і подавати до столу, за бажанням прикрасити рубаною зеленню або зеленою цибулею. Смачного!
БАТОНЧИКИ З СУХОФРУКТІВ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1,5 склянки вівсяних пластівців «Геркулес»
- 250 г в’ялених фініків
- 40 г родзинок
- 50 г кураги
- 50 г сушеної вишні
- 100 г сушених персиків
- 50 г кешью
- 50 г волоських горіхів
- 100 мл освітленого яблучного соку
- 2 ст. л. меду 1 ч. л. кориці
- рослинна олія для змазування
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У фініків видаліть кісточки. Якщо фініки жорсткі, залийте їх 2/3 склянки гарячої води і залиште на 30 хв., Якщо м’які – 1/2 склянки на 10 хв.
- Родзинки і курагу окремо залийте гарячою водою і залиште на 10 хв.
- Потім воду злийте, сухофрукти обсушити.
- Викладіть фініки разом з рідиною в блендер, додайте мед і подрібніть в пасту, перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте яблучний сік і корицю, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні, помішуючи, 2 хв.
- Дайте трохи охолонути.
- Викладіть вівсяні пластівці рівним шаром на деко і запікайте в розігрітій до 170 °
- С духовці до золотистого кольору, 10-12 хв.
- Горіхи, персики і курагу дрібно порубати, змішайте з пластівцями, додайте родзинки і вишню.
- Фінікову пасту додайте до вівсяно-горіхової суміші, ретельно перемішайте.
- Викладіть отриману суміш на деко, покритий змазаним маслом пергаментом, розрівняйте мокрим ножем або лопаткою і зверху теж прикрийте пергаментом.
- Випікайте в розігрітій до 170 ° С духовці 30 хв.
- Дайте злегка охолонути, 10 хв., І розріжте приблизно на 30 шматочків. Дайте їм повністю охолонути, 30 хв.,
- І загорніть кожен в плівку, пергамент або фольгу.