ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Гарбузовий суп в азіатському стилі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1,2 кг гарбуза
  • 200 мл кокосового молока
  • 2 великі білі цибулини
  • 2-4 см свіжого кореня імбиру
  • 2-3 зубчики часнику
  • соєвий соус
  • оливкова олія
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • мелений чорний перець
  • кінза для подачі

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Очистіть гарбуз від шкірки і видаліть насіння, по можливості залишаючи волокна серцевини.
  • Потім наріжте гарбуз невеликими шматками і складіть в каструлю.
  • Залийте гарбуз 1,5 л гарячої води, доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть 10 хв.
  • Тим часом очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю, часник і імбир.
  • У сковороді розігрійте трохи оливкової олії і тушкуйте пряні овочі на невеликому вогні до прозорості цибулі, приблизно 5 хв.
  • Додайте їх в суп і варіть ще 10 хв.
  • Перевірте м’якість гарбуза, проткнувши її виделкою, – вона повинна розвалитися на шматочки.
  • Якщо цього не відбувається, варіть ще 5-10 хв.
  • Збийте суп прямо в каструлі зануреним блендером.
  • Додайте кокосове молоко, соєвий соус, мускатний горіх і чорний перець, знову збийте.
  • Спробуйте і при бажанні додайте ще соєвого соусу та спецій.
  • Розлийте суп по тарілках і прикрасьте листочками кінзи, акуратно відриваючи їх від стебел і розкладаючи по поверхні супу.
  • Подавайте негайно.

 

Пісний хліб з кунжутом

Відмінно підійде до пісного сніданку з ніжними гороховим паштетом, нутовою пастою і свіжими огірками! Доведеться до речі до пісного обіднього овочевого супу!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • житнє борошно – 1 склянка
  • борошно пшеничне – 2 склянки т
  • епла вода – 280 мл
  • свіжі дріжджі – 12 г
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • цукор – 1 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Дріжджі змішати з цукром, залишити їх до тих пір, поки вони не почнуть пінитися.
  • Обидва види борошна просіяти в миску, вилити туди дріжджі.
  • Додати сіль і, поступово вливаючи воду, замісити тісто.
  • Місити потрібно 7-10 хвилин.
  • Тісто має вийти м’яким і гладким.
  • Миску змастити олією, з тіста сформувати кулю і перекласти його в миску.
  • Накрити і поставити в тепле місце для вистоювання.
  • Тісто має збільшитися вдвічі. приблизно за 40 хвилин-1 годину.
  • Деко накрити пекарської папером.
  • Тісто, що підійшло потрібно злегка обмять, сформувати з нього батон або косичку!
  • Викласти на деко, посипати кунжутом, накрити рушником і залишити ще хвилин на 40.
  • Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин.

 

Грецький салат з сиром тофу

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • суміш салатного листя (романо, айсберг і т.д.) –
  • 100 г сир тофу –
  • 100 г оливкової олії – ​​2 ст. л.
  • лимонний сік або білий бальзамик – 1 ч. л.
  • сіль, чорний перець – за смаком
  • помідори черрі – 10 шт.
  • солодкий перець – 1 шт.
  • огірок середній – 1 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1/2 шт.
  • маслини або оливки – 8-10 шт.
  • рожевий перець для прикраси

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

  • Черрі розрізати на половинки, огірки і перець порізати невеликими кубиками.
  • Салатні листя порвати руками; якщо ви використовуєте готову салатну суміш, то цього робити вже не потрібно.
  • Цибулю нарізати півкільцями, тофу розрізати на кубики або великі шматочки.
  • Для заправки змішати оливкову олію, сіль і лимонний сік.
  • Також можна додати трохи цукру для пом’якшення смаку.
  • В середину тарілки викласти подушку із зелені, по краях по колу покласти помідори.
  • Зверху укласти огірки, перець, маслини і цибульні півкільця.
  • Полити заправкою, викласти тофу і посипати його меленим рожевим перцем: завдяки йому блюдо буде виглядати більш ефектно.

 

Гранола з гречкою

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 150 г гречки
  • 150 г суміші насіння і горіхів (кешью, фундук, насіння соняшнику в будь-якій пропорції)
  • 150 г гарбузового насіння
  • дрібка солі
  • 50 мл рослинної олії
  • 150 мл рідкого меду
  • 2 ч.л. ванільного екстракту
  • 50 г в’яленої журавлини

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Зваріть розсипчасту гречану кашу.
  • Розігрійте духовку до 150 С.
  • Застелите папером для випічки два дека.
  • У великій мисці змішайте варену гречку, крупно нарізані горіхи, насіння і сіль.
  • Влийте рослинну олію і ретельно перемішайте,
  • Змішайте мед з 75 мл води і ванільним екстрактом, залийте суміш у мисці і добре розмішайте.
  • Розкладіть суміш на листи і поставте в духовку на 50 хвилин.
  • За цей час кілька разів перемішайте суміш.
  • В середині запікання розгорніть листи на 180 градусів.
  • Остудіть гранолу, додайте журавлину.
  • Перекладіть в щільно закриваються банки.
  • Гранола зберігається кілька тижнів.
  • Подавайте гранола як є або залийте рисовим, соєвим або мигдальним молоком.
  • Або узваром, фруктовим компотом, як вам більше подобається.

 

Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: