Гарбузовий суп в азіатському стилі
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1,2 кг гарбуза
- 200 мл кокосового молока
- 2 великі білі цибулини
- 2-4 см свіжого кореня імбиру
- 2-3 зубчики часнику
- соєвий соус
- оливкова олія
- щіпка тертого мускатного горіха
- мелений чорний перець
- кінза для подачі
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Очистіть гарбуз від шкірки і видаліть насіння, по можливості залишаючи волокна серцевини.
- Потім наріжте гарбуз невеликими шматками і складіть в каструлю.
- Залийте гарбуз 1,5 л гарячої води, доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть 10 хв.
- Тим часом очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю, часник і імбир.
- У сковороді розігрійте трохи оливкової олії і тушкуйте пряні овочі на невеликому вогні до прозорості цибулі, приблизно 5 хв.
- Додайте їх в суп і варіть ще 10 хв.
- Перевірте м’якість гарбуза, проткнувши її виделкою, – вона повинна розвалитися на шматочки.
- Якщо цього не відбувається, варіть ще 5-10 хв.
- Збийте суп прямо в каструлі зануреним блендером.
- Додайте кокосове молоко, соєвий соус, мускатний горіх і чорний перець, знову збийте.
- Спробуйте і при бажанні додайте ще соєвого соусу та спецій.
- Розлийте суп по тарілках і прикрасьте листочками кінзи, акуратно відриваючи їх від стебел і розкладаючи по поверхні супу.
- Подавайте негайно.
Пісний хліб з кунжутом
Відмінно підійде до пісного сніданку з ніжними гороховим паштетом, нутовою пастою і свіжими огірками! Доведеться до речі до пісного обіднього овочевого супу!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- житнє борошно – 1 склянка
- борошно пшеничне – 2 склянки т
- епла вода – 280 мл
- свіжі дріжджі – 12 г
- сіль – 1,5 ч. л.
- цукор – 1 ст. л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Дріжджі змішати з цукром, залишити їх до тих пір, поки вони не почнуть пінитися.
- Обидва види борошна просіяти в миску, вилити туди дріжджі.
- Додати сіль і, поступово вливаючи воду, замісити тісто.
- Місити потрібно 7-10 хвилин.
- Тісто має вийти м’яким і гладким.
- Миску змастити олією, з тіста сформувати кулю і перекласти його в миску.
- Накрити і поставити в тепле місце для вистоювання.
- Тісто має збільшитися вдвічі. приблизно за 40 хвилин-1 годину.
- Деко накрити пекарської папером.
- Тісто, що підійшло потрібно злегка обмять, сформувати з нього батон або косичку!
- Викласти на деко, посипати кунжутом, накрити рушником і залишити ще хвилин на 40.
- Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин.
Грецький салат з сиром тофу
ІНГРЕДІЄНТИ:
- суміш салатного листя (романо, айсберг і т.д.) –
- 100 г сир тофу –
- 100 г оливкової олії – 2 ст. л.
- лимонний сік або білий бальзамик – 1 ч. л.
- сіль, чорний перець – за смаком
- помідори черрі – 10 шт.
- солодкий перець – 1 шт.
- огірок середній – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 1/2 шт.
- маслини або оливки – 8-10 шт.
- рожевий перець для прикраси
РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
- Черрі розрізати на половинки, огірки і перець порізати невеликими кубиками.
- Салатні листя порвати руками; якщо ви використовуєте готову салатну суміш, то цього робити вже не потрібно.
- Цибулю нарізати півкільцями, тофу розрізати на кубики або великі шматочки.
- Для заправки змішати оливкову олію, сіль і лимонний сік.
- Також можна додати трохи цукру для пом’якшення смаку.
- В середину тарілки викласти подушку із зелені, по краях по колу покласти помідори.
- Зверху укласти огірки, перець, маслини і цибульні півкільця.
- Полити заправкою, викласти тофу і посипати його меленим рожевим перцем: завдяки йому блюдо буде виглядати більш ефектно.
Гранола з гречкою
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 150 г гречки
- 150 г суміші насіння і горіхів (кешью, фундук, насіння соняшнику в будь-якій пропорції)
- 150 г гарбузового насіння
- дрібка солі
- 50 мл рослинної олії
- 150 мл рідкого меду
- 2 ч.л. ванільного екстракту
- 50 г в’яленої журавлини
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Зваріть розсипчасту гречану кашу.
- Розігрійте духовку до 150 С.
- Застелите папером для випічки два дека.
- У великій мисці змішайте варену гречку, крупно нарізані горіхи, насіння і сіль.
- Влийте рослинну олію і ретельно перемішайте,
- Змішайте мед з 75 мл води і ванільним екстрактом, залийте суміш у мисці і добре розмішайте.
- Розкладіть суміш на листи і поставте в духовку на 50 хвилин.
- За цей час кілька разів перемішайте суміш.
- В середині запікання розгорніть листи на 180 градусів.
- Остудіть гранолу, додайте журавлину.
- Перекладіть в щільно закриваються банки.
- Гранола зберігається кілька тижнів.
- Подавайте гранола як є або залийте рисовим, соєвим або мигдальним молоком.
- Або узваром, фруктовим компотом, як вам більше подобається.