Питання

Іноді чую, що не можна поєднувати м'ясо з кашею або картоплю з м'ясом. Наскільки це правда? Пояснюють це тим, що каша містить вуглеводи, а м'ясо - білок і це не поєднувані продукти, тому що вони по різному перетравлюються в організмі, різний час знаходяться в шлунку і тому вони один одному заважають.

Відповідь

Поєднувати можна. Чому? Тому що насправді немає продуктів, які б містили лише білки або тільки вуглеводи, або тільки жири.

Так, є кілька продуктів, які мають такий вміст. Наприклад, цукор або рослинна олія. Всі продукти містять і білки, і жири, і вуглеводи, але в різному співвідношенні. Для кожного з цих інгредієнтів, тобто білків, жирів і вуглеводів, існують свої ферменти для перетравлення. В першу чергу в шлунку перетравлюються білки, а жири і вуглеводи в основному будуть перетравлюватися в кишківнику. Таким чином, перетравлювання білків, жирів і вуглеводів жодним чином одне одному не заважає.

Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: