Продукти, які затримують воду в організмі
Всім нам відомо, що під час схуднення, надлишок води в організмі не дозволяє нам позбавитися від зайвих кілограмів. Але мало хто знає, які продукти затримують воду в організмі.
Продукти, які сприяють затримці води в організмі:
- Маринади та соління – як домашні, так і з магазину.
- Солодощі: тістечка, торти, мед, сиропи, печиво, різноманітні шоколадки.
- Молочні продукти з високим вмістом жиру або консервантами: вершкове масло, спред, маргарин, вершки.
- Будь-які магазинні соуси.
- Твердий сир.
- Яйця.
- Борошняні продукти: макарони, батони, інша випічка.
- Копченості всіх видів, ковбаси.
- Смажені страви на будь-якій олії.
- Чіпси і сухарики з будь-якими смаковими добавками.
- Фаст-фуд.
Будь-який інший продукт, де є консерванти, барвники та інша синтетика.
ЩЕ ПРИЧИНИ ЗАТРИМКИ ВОДИ В ОРГАНІЗМІ:
1. Через приховану алергічну реакцію організму на їжу.
Ви можете харчуватись максимально «правильно», і не помічати ніяких зовнішніх проявів алергії. Але якщо якийсь продукт викликає у вас приховану алергію (яку можна виявити лише зробивши аналіз), то організм буде боротись з алергенами, намагаючись розбавити їх водою. Спочатку в крові, а потім переводить цей надлишок розбавлених алергенів у підшкірно-жирові тканини.
2. Через незасвоєння їжі шлунково-кишковим трактом.
Якщо ви вживаєте продукти, які погано у вас переварюються (через недостачу ферментів, кислотності та ін..), то в організмі починають накопичуватись токсини. З надлишком токсинів лакто-біфідо-бактеріям складно підтримувати хороший мікроклімат кишківника. Далі вони всмоктуються в кров через кишківник, кількість токсинів в організмі починає збільшуватись, і з ними ж росте загальне отруєння.
Як наслідок, в організмі вмикається захисна реакція – організм починає затримувати воду, щоб знизити концентрацію токсинів у крові. І єдиним безпечним місцем, де можна “сховати” токсини, розчинені з водою – підшкірно-жирові тканини.
3. Через гормональний збій.
Через збій роботи щитовидної залози, підшлункової залози, статевих органів. Організм, намагаючись зменшити концентрацію цукру в крові, також розбавляє його водою і при утворенні надлишків, відправляє їх в підшкірно-жирові тканини.