Продукти даремні в правильному харчуванні
Тема ПХ продовжує захоплювати світ. А разом з цим зростають і міфи навколо нього:
❌їсти пісяля 6 неможна,❌фрукти допустимі лише в першу половину дня,❌їсти необхідно не менше 5 разів на день і т.п…
Слід бути обережними і не ставати заручниками таких міфів.
Що важливо⁉️
🟢 Різноманітність: Ваш раціон не повинен бути заснований на однотипних продуктах, навіть якщо вони корисні.
🟢 Добова калорійність: Для нормального функціонування організму необхідно знати його денну потребу в калоріях і дотримуватися її.
🟢 Регулярність прийомів їжі.
🟢 Питний режим.
🟢 Корисний склад продуктів.
Часто, переходячи на правильне харчування, багато губляться в океані інформації з інтернету, роблять помилки і зовсім не корисні продукти сприймають як ПХ.
Ось Топ-3 непотрібних продуктів при правильному харчуванні
1. Солодкі йогурти з різного роду добавками.
Солодкі фруктові йогурти не приносять абсолютно ніякої користі. У їх складі зазвичай міститься багато цукру, штучних добавок, барвників і ароматизаторів.
! Вибирайте натуральні йогурти з невеликим терміном придатності.
Так підвищується ймовірність того, що живі лактобактерії, що регулюють водно-сольовий і кислотно-лужний баланс, дійдуть до кишечника. Додавайте туди фрукти, ягоди за смаком, насіння чіа і насіння льону. Так ви збагатите смак йогурту, якщо Ви звикли вживати йогурти з додатками, а також наповнить їх корисної клітковиною.
2. Макарони
Звичайні макарони з пшеничного борошна – не найкращий вибір при правильному харчуванні. Це легкозасвоювані вуглеводи, які організм поспішить відкласти на потім у вигляді жиру. До того ж після їх вживання голод не змусить себе чекати.
! Вибирайте макарони, виготовлені з твердих сортів пшениці, (якщо вже зовсім не можете від них відмовитися). Такі вироби мають більш низький глікемічний індекс, а значить повільніше засвоюються і не викликають різкий стрибок цукру в крові. Варіть їх до стану аль-денте, так Ви збережете по максимуму корисні речовини.
3. Вівсяні пластівці, які не требують варки.
Вівсяні пластівці швидкого приготування – не найкращий вибір сніданку. У кашах з пакетиків, як і в мюслі, може міститися цукор, він провокує голод. Навіть якщо ці каші без добавок, то все одно, практично всі корисні мікроелементи в них знищуються при виробництві. У них залишаються одні вуглеводи, а корисна для організму клітковина вже відсутня.
! Готуйте звичайні вівсяні пластівці. Додавайте в неї ягоди / фрукти / горіхи, мед або трохи вершкового масла.
Щоб розібратися у всіх нюансах правильного збалансованого харчування, запрошуємо Вас на консультацію.
Ваше здоров’я – наша турбота!