Пишний Омлет з молоком у духовці:
Яєчний омлет – страва швидкого приготування, відмінно підходить для легкого і водночас ситного сніданку.
- Загальний час приготування: 35 хвилин
- Калорійність страви: 144 калорії (на 100 грам продукту).
- Кількість порцій: 2.
Інгредієнти для рецепту:
- Яйця курячі – 4 шт.,
- Молоко (2.5% жирності) – 150 мл,
- Рослинна олія – 0,5 ч.л.,
- Вершкове масло – 10 г,
- Сіль – 0,25 год
Як приготувати омлет у духовці:
У глибоку ємність вбийте 4 яйця, присипте їх сіллю.
Яйця, не збиваючи, перемішайте вилкою.
У яєчну суміш влийте потрібну кількість молока. Легким перемішуванням з’єднайте молоко із яйцями, одержуючи однорідну массу.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом або рослинною олією.
Чим менше буде форма, тим вище вийде ваш омлет.
Влийте всередину отриману суміш. Форму з вмістом поставте на середню полицю, розігрітої до 200 градусів духовки.
Омлет випікайте близько 20 хвилин до появи рум’яної скоринки на його поверхні.
Під час запікання в духовці омлет добре підніметься, але після остигання знову осяде.
Готовий омлет зверху змастіть вершковим маслом, потім наріжте на порційні шматочки, присипте свіжою подрібненою зеленню, подайте на стіл.
Смачного!