ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Чи так важливі перші страви в період схуднення? Цим питанням, напевно, задавалася кожна людина, що зібралася змінювати свій стиль життя і спосіб харчування.

Думки фахівців різняться з цього приводу. Більшість з нас упевнені з дитинства, що користь супів і борщів велика і незаперечна. Адже ми звикли бачити їх на столі в своєму щоденному раціоні.

Давайте все ж розберемося в декількох питаннях:

  • Чи потрібно вживати перші страви регулярні?
  • Виключаючи суп з раціону, чи не нашкодимо ми своєму здоров’ю?

суп- за или против?


Перші страви – користь

Думка про те, що відмова від рідкої їжі загрожує розладами шлунку та іншими проблемами зі здоров’ям, закладена нам з дитинства. Згадаймо слова своїх дбайливих бабусь: «Їж ріденьке, а то живіт буде боліти».

І правда, про користь перших страв відомо багато:

  • рідкі страви допомагають підтримати водно-сольовий баланс;

  • перші страви дозволяють зігрітися в холодну пору року;

  • корисні для шлунка, тим, кому протипоказані свіжі овочі;

  • легко засвоюється ослабленим організмом;

  • в складі вітаміни і поживні речовини;

  • є профілактикою запорів.

Яку ж роль відіграють перші страви в період схуднення?

Супи, це ідеальні страви для створення ситості, Якщо Ви додасте в свій раціон перші страви, то це дасть можливість організму відчути себе не голодним. Адже калорійність не велика (якщо, звичайно це не суп на жирному м’ясному бульйоні), а обсяг страви достатній для насичення.

Так само Ви можете проводити розвантажувальні дні на супах-пюре! Повторюся – якщо це не супи на бульйоні з жирного м’яса. Найкраще підійдуть овочеві супи-пюре з гарбуза, капусти, цибулі.

Виключаючи суп з раціону, чи не нашкодимо ми своєму здоров’ю?

Для повноцінного функціонування організму і для якісного і здорового життя людини важливо регулярне, збалансоване, дрібне (не менше трьох основних прийомів їжі і двох перекусів в день) харчування!

Важливо співвідношення білків, жирів, вуглеводів. Важливі вітаміни і мінерали. Однак те, в якому вигляді людина отримує це в їжу, відіграє другорядну роль.

Звичайно ж харчова обробка важлива: мінімум смаженого, перевагу віддаємо запеченому, приготованому на пару, відварному.

Є й затяті противники, які виступають проти вживання перших страв в повсякденному раціоні.

На користь цього наводяться такі аргументи:

  • рідина, яка розбавляє шлунковий сік, значно погіршує травлення;
  • при тепловій обробці кількість вітамінів і поживних речовин зменшується;
  • при вживанні гарячого бульйону (який швидко всмоктується кишківником, печінка не встигає переробити м’ясні екстракти, що надалі впливає на її роботу;
  • якщо ж Ви будете готувати бульйон з неякісного м’яса тварин, при відгодівлі яких використовувалися різні хімічні речовини і антибіотики, то при варінні все це перейде в вашу страву.

Ну що ж, як ми зрозуміли, що приготована зі свіжих і якісних продуктів перша страва буде корисно для Вашого організму.

Однак і без супів цілком можливо прожити і знизити, при необхідності, масу тіла.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: