ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Печінка тріски

У кожному супермаркеті можна побачити консервовану печінку тріски. Більшість знає, що це дуже смачний делікатес. Печінка тріски не тільки смачна, а й має ще й ніжну консистенцію, завдяки чому широко використовується в якості основи для багатьох апетитних страв.

Однак, прихильники правильного харчування задаються питанням: “Чи можна їсти печінку тріски при схудненні?”

 І ми однозначно говоримо – «Так»!

Якщо ж Ви до сих пір думаєте, що дієтичне харчування – це якесь величезне і неосяжне обмеження, то Ви далекі від істини! Саме час раз і назавжди зруйнувати ці міфи!

Ще раз хочемо нагадати, що дієтичне харчування – це збалансований і грамотно складений раціон фахівцями по харчуванню, при якому Ви не тільки будете худнути/набирати вагу, а й наситите організм корисними вітамінами, мінералами та поживними речовинами.

І так, повернемося до печінки тріски

Страви, приготовані з неї, не тільки прикрасять святковий стіл, а й збагатять Ваш щоденний раціон. Печінка тріски часто припадає до смаку навіть тим, хто рибу і морепродукти не їсть категорично.

Печінка тріски – користь

Це джерело:

  • риб’ячого жиру
  • вітамінів А, D, E
  • поліненасичених жирних кислот
  • фолієвої кислоти
  • білка
  • йоду

Корисні властивості тріски для нашого організму складаються в комплексному впливі вітамінів і поживних речовин. Основна корисна властивість печінки тріски полягає в риб’ячого жирі (Омега – 3).

Саме він обумовлює такі корисні дії:

  • зменшення рівня «поганого» холестерину в крові
  • часткове розсмоктування вже сформованих атеросклеротичних бляшок в організмі
  • нормалізація тиску
  • зміцнення судинних стінок
  • профілактика цукрового діабету
  • поліпшення роботи центральної нервової системи
  • зміцнення імунітету

Також печінка тріски позитивно впливає на поліпшення зору завдяки вмісту в ньому вітаміну А.

Не бійтеся додавати в свій раціон цей продукт.

Ми радимо приготувати з печінки тріски салат

інгредієнти:

  • зелений салат – 1 пучок
  • огірок – 1 шт
  • помідори – 1 шт.
  • оливки / маслини – 2 жмені
  • яйце (варене) – 3 шт
  • печінка тріски – 1 банка
  • невелика цибулина

для заправки:

  • лимон (сок) – 1/4 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • сіль, молотий чорний перец – за смаком.
Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: