Печінка тріски
У кожному супермаркеті можна побачити консервовану печінку тріски. Більшість знає, що це дуже смачний делікатес. Печінка тріски не тільки смачна, а й має ще й ніжну консистенцію, завдяки чому широко використовується в якості основи для багатьох апетитних страв.
Однак, прихильники правильного харчування задаються питанням: “Чи можна їсти печінку тріски при схудненні?”
І ми однозначно говоримо – «Так»!
Якщо ж Ви до сих пір думаєте, що дієтичне харчування – це якесь величезне і неосяжне обмеження, то Ви далекі від істини! Саме час раз і назавжди зруйнувати ці міфи!
Ще раз хочемо нагадати, що дієтичне харчування – це збалансований і грамотно складений раціон фахівцями по харчуванню, при якому Ви не тільки будете худнути/набирати вагу, а й наситите організм корисними вітамінами, мінералами та поживними речовинами.
І так, повернемося до печінки тріски
Страви, приготовані з неї, не тільки прикрасять святковий стіл, а й збагатять Ваш щоденний раціон. Печінка тріски часто припадає до смаку навіть тим, хто рибу і морепродукти не їсть категорично.
Печінка тріски – користь
Це джерело:
- риб’ячого жиру
- вітамінів А, D, E
- поліненасичених жирних кислот
- фолієвої кислоти
- білка
- йоду
Корисні властивості тріски для нашого організму складаються в комплексному впливі вітамінів і поживних речовин. Основна корисна властивість печінки тріски полягає в риб’ячого жирі (Омега – 3).
Саме він обумовлює такі корисні дії:
- зменшення рівня «поганого» холестерину в крові
- часткове розсмоктування вже сформованих атеросклеротичних бляшок в організмі
- нормалізація тиску
- зміцнення судинних стінок
- профілактика цукрового діабету
- поліпшення роботи центральної нервової системи
- зміцнення імунітету
Також печінка тріски позитивно впливає на поліпшення зору завдяки вмісту в ньому вітаміну А.
Не бійтеся додавати в свій раціон цей продукт.
Ми радимо приготувати з печінки тріски салат
![]() | інгредієнти:
| для заправки:
|