Принципи схуднення: Сьогодні ми розповімо про основні принципи зниження ваги, які давно відомі, і слідуючи яким практично будь-яка людина гарантовано матиме успіх у завданні корекції своєї фігури.
Найчастіше, замість правильного харчування, багато хто використовує найнеймовірніші і не діючі дієти або сподіваються на різні чудо пігулки, чим і користуються недобросовісні виробники і продавці різних ліків і БАД. В результаті – втрачені гроші і мотивація, а що набагато гірше, можливо і шкода здоров’ю.
Навіть якщо людині вдається знизити свою вагу, такий результат в більшості випадків дуже короткочасний, і незабаром організм бере своє, вага невблаганно збільшується і що більш імовірно буде перевищувати, ту з якої починалася дієта.
Якщо Ви хочете схуднути, мати струнке тіло і завжди залишатися у формі – вивчіть основні принципи схуднення, зрозумійте механізм накопичення зайвого жиру в організмі, тоді ви природним чином почнете будувати своє харчування виходячи з цих знань, запобігаючи набіру жирової маси.
Процеси в організмі
Що відбувається в організмі, коли Ви приймаєте їжу? Припустимо, у вас на обід велика тарілка спагеті. Макаронні вироби, здебільшого складаються з крохмалю – це вуглевод. Потрапляючи в організм вуглеводи починають перетворюватися в молекули глюкози (цукор). Глюкоза дуже швидко потрапляє в кров. На різке підвищення цукру в крові реагує підшлункова залоза, яка викидає в кров інсулін, гормон, який, відповідає за зниження цукру в крові до норми.
Глюкоза перетвориться в глікоген – речовина, яка зберігається в клітинах м’язів і печінки, і забезпечує нас енергією. Але якщо глюкози в крові занадто багато, а м’язи і печінка вже не в змозі вмістити стільки глікогену, то весь надлишок глюкози, під дією інсуліну перетворюється в жир, який відкладається в клітинах жирової тканини.
Це дуже спрощена схема утворення жиру в організмі, але навіть цієї інформації цілком достатньо, що б осмислено розпочати будувати довгострокову стратегію щодо зниження надлишкової жирової маси в своєму організмі..
Принципи схуднення. Зниження ваги, за рахунок спалювання жирів:
- Поступове зниження загальної калорійності раціону: вирішується проблема надлишку калорійності їжі, яка відкладається у вигляді жирів. Зниження в раціоні продуктів багатих на вуглеводи: вчимося рахувати калорії. Блокуємо різкий підйом цукру в крові, що обмежує вироблення інсуліну, в слідстві чого запобігає утворенню жиру. В умовах дефіциту калорій буде відбуватися зворотний процес – спалювання жиру. Вчимося рахувати вірне співвідношення БЖВ (білки/жири/вуглеводи).
- Дрібне харчування: прийом їжі малими порціями, але часто стимулює організм підтримувати високий рівень обмінних процесів. Організм навіть в умовах зниження калорійності не перейде в аварійний режим збереження жирів.
- Регулярні фізичні навантаження: прискорюють обмінні процеси. Під час фізичних навантажень витрачається глікоген. У м’язах і печінці звільняється місце для глюкози, яка надійде з наступним прийомом їжі. Збільшуємо витрата калорій і спалюємо більше жирів
Виконуючи на регулярній основі ці рекомендації Ви гарантовано досягнете зниження ваги.
А поки, пропонуємо зробити перший маленький крок на шляху до красивого тіла і здоров’ю: прибираємо цукор в чистому вигляді зі свого раціону. Чай, кава, какао, починаючи з цього моменту, п’ємо без цукру! Відмовляємося від солодких напоїв, на зразок коли і лимонаду.
Будьте здорові!