ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Перекуси – це невід’ємна частина правильного харчування. Часто нам задають питання: “Чи потрібно робити перекуси між основними прийомами їжі?” Відповідь дієтологів – однозначно, так! Більшість людей має досить тривалий період активності за день і дуже часто законних сніданку, обіду і вечері не вистачає для того, щоб підтримувати свою працездатність на високому рівні і бути бадьорим протягом усього дня.

польза перекусов в похудении

Перекуси – користь

Чому ж перекус такий важливий? Він підтримує рівень обміну речовин на певному рівні. Якщо між прийомами їжі дуже тривалий проміжок і Ви відчуваєте сильний голод, швидкість метаболізму знижується приблизно на 30-40% (що не йде на руку бажаючим знизити вагу).

Коли найкращий час для додаткового прийому їжі? Перекусів не повинно бути багато. Ідеально – 1 або 2 за день: другий сніданок і полуденок. Не робіть перекус безпосередньо після їжі. Звичайно, підшлункова залоза готова виробляти інсулін на переробку глюкози в будь-який час, але краще дати шлунку можливість переробити попередню порцію їжі.

Перекусів на ніч краще уникати. Найчастіше такі прийоми їжі гальмують зниження ваги, навіть якщо в цей період Ви вживаєте самі здорові продукти. Пам’ятайте, що останній прийом їжі бажано робити за 3 години до сну.

перекусы- хлебци

Що краще використовувати в якості перекусу

Які продукти кращі для перекусу? І який повинен бути його розмір? Для жінок буде достатньо 150 ккал, а для чоловіків близько 200 ккал. Це можуть бути 2 яйця, несолодкий натуральний йогурт, фрукти, горіхи (не забувайте про їх жирність і калорійність), сухофрукти, стебла селери з арахісовим маслом, хлібці з  авокадо, салат зі свіжих овочей с нежирним сиром.

перекусы-фрукты

У першій половині дня найкраще робити перекус у вигляді фруктів, так як вони містять цукор – енергію, яку Ви встигнете витритити протягом дня і взагалі, їх краще їсти окремо від інших продуктів харчування, так як вони можуть викликати процеси бродіння і газоутворення в результаті суміщення з іншими продуктами.

У другій половині дня краще віддати перевагу кисломолочним продуктам , творогу, запіканкам або сирникам.

Правильний перекус дасть вам можливість уникати голодних нападок «на все підряд» і думок «навіщо мені цей план харчування, живемо ж один раз». Сприятливо вплине на процеси травлення, загальне самопочуття і настрій!

Мітки не вказані

Диетолог Турова Людмила Александровна
Автор  |  Кандидат медицинских наук, Диетолог:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: