ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

микрозелень

«Мікрогрін» або іншими словами «мікрозелень» – термін, який з’явився в нашому побуті зовсім недавно. Мікрогрін – це молода мініатюрна зелень: паростки сої, люцерни, гречки, квасолі, горошку, цибулі, крес-салату, коріандру, базиліка, редису, дайкона, всіляких капуст …

Ці паростки дуже корисні для здоров’я, а при оздобленні ними страв, виглядають дуже мило. Останнім часом мікрозелень швидкими кроками входить в харчування прихильників правильного і здорового харчування. Дієтологи  кажуть “Так” цьому новшинству!

Виростити такі паростки дуже просто і не складе великих труднощів. Всього 7-10 днів і на вашому вікні «заколоситься» корисна зелень.

Умови для вирощування

  • тепло
  • вологість
  • світло

Як вирощувати

  • замочіть насіння в воді

  • набряклі зерна рівномірно розподіліть на решітці в спец. пророщувачі або в звичайному контейнері з водою

  • обприскайте з пульверизатора і приберіть на підвіконня або в інше тепле і світле місце

  • два рази в день воду в міняйте, а самі рослини зрошуйте з розпилювача

  • коли з’являться перші листочки, пагони можете зрізати

  • довше 10 днів не тримайте паростки в воді – зів’януть

Корисні властивості мікрозелені:

 Мікрозелень редис

Редис має пікантний гоструватий смак, стимулює травлення, має слабку жовчогінну дію, містить ефірні масла, а також комплекс вітамінів і мінеральних елементів.

 

 Мікрозелень дайкон

Дайкон багатий на вітаміни A, B1, B2, C, РР і мінеральні речовини. Вживання мікрозелені дайкона підсилює захисні сили організму, стимулює виділенню шлункового соку, покращуючи травлення.

 Мікрозелень гірчиця

Паростки гірчиці містять в достатку вітаміни (А, С, К, рутин, вітаміни групи В), мікро- і макроелементи, Омега-3, Омега-6 жирні кислоти, пантотенову кислоту, ефірні масла, харчові волокна і є відмінним антиоксидантом, покращують травлення , володіють антибактеріальними, протизапальними і антиканцерогенними властивостями. Велика кількість аскорбінової кислоти і рутина уповільнює процес старіння і зміцнює стінки судин.

 Мікрозелень рукола

Рукола цінується за своєрідне поєднання ефірних масел, вітамінів, каротину і мінеральних речовин. Паростки руколи – природне джерело йоду і вітаміну С. Досить інтенсивно впливає на обмін речовин в організмі, сприяє виведенню холестерину і підвищення рівня гемоглобіну. Ароматний і легкий горіхово-гірчичний смак роблять її популярною в якості пікантного гарніру до м’ясних, рибних страв, як додаток до салатів з овочів, фруктів, сиру, морепродуктів.

 Мікрозелень базилік

Паростки базиліку з приємним ароматом і злегка пекучим смаком відмінно поєднуються з усіма овочевими, м’ясними, рибними стравами. Стануть відмінною добавкою до супів, сиру, омлетів і особливо до салатів. Містять цукор, каротин, вітаміни С, В2, РР, ефірні масла. Стимулюють травлення.

 Мікрозелень   червонокачанної   капусти 

Паростки червонокачанної капусти характеризуються високою концентрацією вітамінів, вуглеводів, ферментів, фітонцидів, мінеральних та інших корисних речовин. У них в два рази більше вітаміну С і в 4 рази набагато більше каротину, ніж в білокачанних аналогів. Завдяки цьому зміцнюють імунітет, стимулюють травлення і попереджають млявість шлунку, мають тонізуючий ефект. Добре використовувати в свіжому вигляді, додаючи в салати та м’ясні страви.

 Мікрозелень кресс-   салату

Кресс багатий вітамінами групи В, вітаміном С, каротином, рутином, мікроелементами. Має загальнозміцнюючу дію, покращує травлення, сон і самопочуття, знижує артеріальний тиск. Його соковиту зелень з приємним ніжно-пряним присмаком, широко використовують в кулінарії. Додають у салати, супи і соуси, подають до м’ясних і рибних страв, гарнірів і бутербродів

.

 Мікрозелень сої

Ніжні, злегка хрусткі, джерело вітамінів С і В1, заліза, корисних амінокислот. Додають бадьорості і мають заспокійливий ефект, рятують від надлишку холестерину, запобігають серцево-судинні захворювання.

 Мікрозелень буряка

Буряк корисний для підтримки імунітету; відрізняється високим вмістом заліза, йоду, магнію, вітамінів А, С, Е, фолієвої кислоти.

 

Рецепти з мікрозелені

Тости з мікрозелені

Ви можете робити будь-які корисні тости з цільнозернового хліба (з червоною рибою, з авокадо і яйцем, з сиром фета …) додавати до них мікрозелень.

Інгредієнти:

  • Тости або Брускетта
  • Куряче філе (заздалегідь зварене)
  • Мікрозелень руколи
  • Томати черрі
  • Часник
  • Оливкова олія
  • Улюблений твердий сир

 

Смузі с мікрозеленню

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Огірок – 100 г
  • Мікрозелень за смаком – 30-40 г
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Авокадо 40 г

Салат с креветками, авокадо, огірком ти грейпфрутом з мікрозеленню

Інгредієнти:

  • великі креветки – жменя
  • огірок – 1 шт
  • авокадо – 1/2 шт
  • грейпфрут – 1 / 2-1 шт
  • зелена цибуля кілька пір’їн
  • мікрозелень

Для заправки:

  • сік грейпфрута – 2 ст.л.
  • соєвий соус – 1 ст.л.
  • мед -1 ч.л.
  • цедра лимона – 1/2 ч.л.
  • сік лимона – 1/2 ст.л.
  • оливкова олія – ​​2 ст.л.

Ваше здоров’я – наша турбота!

Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: