ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Пісні голубці з перловкою

Складові:

  • маленький качан капусти
  • 2 жмені перлової крупи
  • 5 невеликих свіжих або заморожених білих грибів
  • 15 середніх шампіньйонів
  • половина невеликого кореня селери
  • 1 невелика морквина
  • 1 середня цибулина
  • 2 ст. л. будь-якої нерафінованої олії на ваш смак
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 1 середній свіжий або заморожений білий гриб
  • 3 середніх печериці
  • 3 стебла зеленої цибулі
  • 1 гілочка чебрецю
  • 1,5 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. будь-якої нерафінованої олії на ваш смак сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Виріжте качан з качана капусти. Покладіть качан в пароварку на 15-20 хв., Потім відокремте 12-16 верхнього листя і відбийте молотком їх потовщену частину. Перловку промийте гарячою водою так, щоб стікає вода була абсолютно прозорою.
  2. Залийте великою кількістю холодної води в сотейнику, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 20 хв. Відкиньте на сито і обсушіть.
  3. Очистіть овочі. Наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю, моркву, корінь селери, білі гриби і печериці. Змішайте з перловкою і викладіть в ємність для пароварки, готуйте 20 хв. Приправте маслом, сіллю і перцем.

  4. Капустяне листя розкладіть на поверхні столу, в центр кожного помістіть по 1-2 ст. л. начинки (в залежності від розміру листа) і поверніть конвертом. Покладіть в пароварку і готуйте 15-20 х

  5. Для соусу гриби наріжте скибочками, покладіть в сотейник і злегка обсмажте на середньому вогні в маслі, 5-7 хв., Додайте борошно і 300 мл води. Варіть, помішуючи, до загусання, 10 хв. Додайте дрібно нарізані цибулю і чебрець, посоліть за смаком. 

Додаткові відомості: Ви можете використовувати в цій страві будь-яку крупу на ваш смак: від звичного рису до булгура, гречки, дикого рису або навіть пшеничних зерен. Тільки зерна потрібно майже повністю приготувати заздалегідь. Те ж саме і з грибами – в сезон підійдуть будь-які лісові гриби.

Сочевичні котлети

ИНГРЕДИЕНТЫ:

  • сочевиця – 1,5 скл

  • сіль за смаком

  • перець чорний мелений – щіпка

  • морква – 1 шт.

  • капуста – 400 г

  • цибуля – 1 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: Сочевицю добре промити, замочити у воді, залишити для набухання на ніч. Проварити в підсоленій воді хвилин 5-10. Відкинути на друшляк, дати стекти воді. Перекрутити на м’ясорубці. Цибулю нарізати довільно, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити на олії до золотистої скоринки. Додати нашатковану капусту і обсмажити ще трохи. Підлити на сковороду води, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин

Остудити і перекрутити через м’ясорубку. Додати до подрібненої сочевиці. Посолити, поперчити, сформувати котлетки. Обсмажити на рослинному маслі. Котлетки виходять дуже соковитими, ніжними і смачними. Смачного!

Паста з квасолею

 

СКЛАДОВІ:

  • паста -1 упаковка
  • квасоля – 1 склянка
  • суміш рису – 1/2 склянки
  • помідори – 5 шт. г
  • риби мариновані – 20 г 
  • зелень – 1 пучок
  • цибуля – 1 шт.
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • морква – 1 шт.
  • трави італійської кухні свіжі шавлія і розмарин
  • сіль, перець за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Квасолю замочити в холодній воді на 5 годин, потім відварювати 1,5-2 ч. На повільному вогні.
  2. Рис відварити відповідно до інструкції на упаковці.
  3. У розігрітій сковороді на рослинному маслі обсмажити нарізану цибулю, додати натерту на тертці моркву і гриби. Помідори нарізати часточками. Відправити їх в сковороду, додати томатну пасту і квасолю. Додати сіль, перець, трави італійської кухні (орегано, часник, базилік, цибуля, чабер), свіжі розмарин і шавлія. Налити зовсім небагато води і тушкувати 10 хв.
  4. Пасту відварити в підсоленій воді, злити воду, додати рослинне масло.
  5. Подавати на стіл в гарячому вигляді
Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: