Пісні голубці з перловкою
Складові:
- маленький качан капусти
- 2 жмені перлової крупи
- 5 невеликих свіжих або заморожених білих грибів
- 15 середніх шампіньйонів
- половина невеликого кореня селери
- 1 невелика морквина
- 1 середня цибулина
- 2 ст. л. будь-якої нерафінованої олії на ваш смак
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 1 середній свіжий або заморожений білий гриб
- 3 середніх печериці
- 3 стебла зеленої цибулі
- 1 гілочка чебрецю
- 1,5 ст. л. борошна
- 2 ст. л. будь-якої нерафінованої олії на ваш смак сіль
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Виріжте качан з качана капусти. Покладіть качан в пароварку на 15-20 хв., Потім відокремте 12-16 верхнього листя і відбийте молотком їх потовщену частину. Перловку промийте гарячою водою так, щоб стікає вода була абсолютно прозорою.
- Залийте великою кількістю холодної води в сотейнику, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 20 хв. Відкиньте на сито і обсушіть.
Очистіть овочі. Наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю, моркву, корінь селери, білі гриби і печериці. Змішайте з перловкою і викладіть в ємність для пароварки, готуйте 20 хв. Приправте маслом, сіллю і перцем.
Капустяне листя розкладіть на поверхні столу, в центр кожного помістіть по 1-2 ст. л. начинки (в залежності від розміру листа) і поверніть конвертом. Покладіть в пароварку і готуйте 15-20 х
Для соусу гриби наріжте скибочками, покладіть в сотейник і злегка обсмажте на середньому вогні в маслі, 5-7 хв., Додайте борошно і 300 мл води. Варіть, помішуючи, до загусання, 10 хв. Додайте дрібно нарізані цибулю і чебрець, посоліть за смаком.
Додаткові відомості: Ви можете використовувати в цій страві будь-яку крупу на ваш смак: від звичного рису до булгура, гречки, дикого рису або навіть пшеничних зерен. Тільки зерна потрібно майже повністю приготувати заздалегідь. Те ж саме і з грибами – в сезон підійдуть будь-які лісові гриби.
Сочевичні котлети
сочевиця – 1,5 скл
сіль за смаком
перець чорний мелений – щіпка
морква – 1 шт.
капуста – 400 г
цибуля – 1 шт.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ: Сочевицю добре промити, замочити у воді, залишити для набухання на ніч. Проварити в підсоленій воді хвилин 5-10. Відкинути на друшляк, дати стекти воді. Перекрутити на м’ясорубці. Цибулю нарізати довільно, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити на олії до золотистої скоринки. Додати нашатковану капусту і обсмажити ще трохи. Підлити на сковороду води, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин
Остудити і перекрутити через м’ясорубку. Додати до подрібненої сочевиці. Посолити, поперчити, сформувати котлетки. Обсмажити на рослинному маслі. Котлетки виходять дуже соковитими, ніжними і смачними. Смачного!
Паста з квасолею
СКЛАДОВІ:
- паста -1 упаковка
- квасоля – 1 склянка
- суміш рису – 1/2 склянки
- помідори – 5 шт. г
- риби мариновані – 20 г
- зелень – 1 пучок
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста – 2 ст.л.
- морква – 1 шт.
- трави італійської кухні свіжі шавлія і розмарин
- сіль, перець за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Квасолю замочити в холодній воді на 5 годин, потім відварювати 1,5-2 ч. На повільному вогні.
- Рис відварити відповідно до інструкції на упаковці.
- У розігрітій сковороді на рослинному маслі обсмажити нарізану цибулю, додати натерту на тертці моркву і гриби. Помідори нарізати часточками. Відправити їх в сковороду, додати томатну пасту і квасолю. Додати сіль, перець, трави італійської кухні (орегано, часник, базилік, цибуля, чабер), свіжі розмарин і шавлія. Налити зовсім небагато води і тушкувати 10 хв.
- Пасту відварити в підсоленій воді, злити воду, додати рослинне масло.
- Подавати на стіл в гарячому вигляді