Кероб
Ви вирішили перейти на правильне харчування? Викинули всі шкідливі продукти з холодильника і сказали беззастережне «Ні!» всім солодощам?! Так, чомусь «перший удар» припадає по солодкому, проте наш організм вимагає маленькі смачні радості для вироблення гормону щастя. Як бути в цьому випадку? Ось тут, на ряду з медом, бананом виступає такий продукт, як кероб, який по праву може носити титул дієтичного.
Кероб – що це таке?
Так само на основі цього плоду можна приготувати відмінні поживні напої. Для холодів підійде гарячий – замінить вам чашку зігріваючого какао, а в літню спеку прохолодний настій на керобі вгамує спрагу і зарядить енергією.
Кероб – в якому вигляді продаеться?
- плоди кероба (обжарені і не обжарені)
- сироп із плодів
Потрібно відзначити що кероб, що піддався термообробці, відрізняється більш насиченим, злегка терпким смаком, з легкими горіховими нотками.
Кероб і какао – зізниця!
- У керобі не містяться кофеїн і теобромін, фромамін і фенілетиламін, а значить можна не переживати з приводу алергії, перевозбудімості або гіперактивності.
- Кероб може сміливо похвалитися відсутністю щавлевої кислоти, а значить, здоров’ю вашої шкіри ніщо не загрожує.
- У складі кероб жирів набагато менше, ніж в какао, а вміст вуглеводів, навпаки, вище.
- При цьому порошок кероб солодкий сам по собі, так що не потрібно додатково додавати цукор в напої і випічку.
- За вітамінним складом – А, В, В2, В3 і Д, какао явно поступається плодам ріжкового дерева. При цьому какао може похвалитися багатством заліза і цинку.
- У керобі відсутні речовини, здатні викликати ефект звикання.
- Крім того, він відмінно втамовує голод, а значить, одного кухля напою з керобу або невеликого шматочка шоколадки з нього вам цілком вистачить, щоб насититися!
- Кероб значно знижує засвоєння надлишку холестерину при щоденному прийомі їжі. Його гіпохолестеринову здатність в два рази сильніше ніж, у інших харчових волокон.