ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Капуста романеско привертає увагу своєю оригінальною формою її фрактальної структури: кожен бутон складається з набору менших бутонів, організованих у формі ще однієї логарифмічною спіралі. Така структура повторюється кілька разів, проте припиняється на більш дрібних рівнях.

капуста романеско

Капуста романеско. Вітчизна.

Назва овоча вказує на його походження з околиць міста Риму: romanesco по-італійськи означає «римська»

Калорійність

Дуже радує низька калорійність романеско- всього 25 ккал на 100 грам, і при цьому досить високий вміст білку -2,9 г на 100 грам продукту. Капуста Романеско відноситься до продуктів, що не викликає алергію у більшості людей.

Корисні властивості романеско

Серед корисних властивостей овочу дієтологи виділяють високий вміст вітаміну К, вітаміну С, харчових волокон і каротиноїдів (антиоксидантів, що захищають наші клітини від злоякісного переродження, також контролюючих холестерин крові). За смаковими і кулінарними властивостям даний продукт дуже нагадує брокколі, кольорову капусту. Головна відмінність – це її вершково-горіховий смак без гіркуватості, ніжніша фактура.

Протипоказання капусти романеско

Обмежити кількість споживання цього виду капусти потрібно при кардіологічних захворюваннях і проблемах зі щитовидною залозою. Як і інші види капусти, цей продукт містить багато клітковини, тому можуть з’являтися посилені процеси газоутворення. 

Способи приготування

Важливо дотримуватися часу приготування: переварена романеско, як і брокколі, багатьом здасться несмачною. У порівнянні з цвітною капустою і брокколі Романеско ніжніша за текстурою і має більш м’який вершково-горіховий смак, без гіркої нотки. Найбільш відповідною кулінарною обробкою буде приготування на пару протягом не більше 15 хв.

 
Салат з романеско і сиром

салат с романеско и сыром

На 1 кг капусти потрібно:

  • 2 яйця;
  • сир близько 200 гр;
  • перець червоний і болгарський по 1 шт;
  • часник;
  • чорний мелений перець; сіль;
  • головка цибулі;
  • натуральний йогурт 50 гр;
  • винний оцет 20 гр

 

Приготування:

  • Капусту поділити на суцвіття.
  • Плодоніжку порізати невеликими гуртками і опустити в кип’ячену воду на 3 хв.
  • Потім туди ж додати суцвіття і залишити варити 5 хв.
  • По закінченню часу капусту охолодити.
  • Цибулю і перець нарізати кубиками або соломкою і змішати з капустою.
  • Яйця відварити круто, розрізати кожне яєчко на 4 частини.
  • Сир натерти на крупній тертці.
  • Зробити заправку з йогурту, винного оцту часнику і спецій за смаком.
Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: