Горіх – це безумовно корисний для здоров’я продукт, який містить в собі так звану фітинову кислоту, яка прикріплюється до мікроелементів (Кальцію, Магнію, Залізу, Цинку) і перешкоджає їх всмоктуванню в нашому кишківникові.
Саме з цієї причини рахіт і остеопороз поширені найбільш серед населення, основною дієтою яких є зернові, квасоля і горіхи. Замочування деактивує фітинову кислоту, в результаті чого ми можемо краще перетравлювати і засвоювати горіхи.
Процес вимочування максимально простий і нетрудомісткий: Висипаємо горіхи в керамічну або скляну ємність, додаємо трохи солі, гарячу воду і розмішуємо. Час замочування – 8 годин. Дуже зручно залишати горіхи в воді на ніч. Після замочування горіхи необхідно промити і висушити. Вимочені горіхи зберігати в холодильнику до 2 тижнів (вони містять делікатні масла, які дуже легко псуються). З тієї ж причини, потрібно замочувати бобові та крупи.
Зробіть це необхідною частиною Вашого режиму харчування і будьте здорові!