ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Харчування в подорожах, актуальна тема, адже всі ми любимо подорожувати – нові країни, міста … І як же без смачної національної кухні?!  Хочеться спробувати все.

Так, що ж робити, щоб харчування в подорожах було не тільки смачним, а й корисним і без шкоди для фігури? Ми розповімо про кухні різних країн, Ви дізнаєтеся якій їжі віддати перевагу, а від яких страв все ж таки варто утриматися.

І так, ТОП-6 країн:

1. Італія.

итальянская кухня

Трапеза в Італії, це не просто прийом їжі, це свого роду ритуал, з певною послідовністю страв і напоїв. Італія – ​​це вікові традиції виноробства, сироваріння, це ароматна випічка і десерти.

Хотілося б відзначити, що страви в Італії досить прості, але в той же час калорійні і жирні. А вся справа в тому, що вони щедро приправляються сиром і соусами.

Подорожуючи по Італії віддайте перевагу таким стравам: гарячий італійський суп, овочі, боби, страви із серії «Прімавера» (готуються зі свіжими овочами, травами і оливковою олією, паста з морепродуктами і овочами, куряче різотто.


Поради: Намагайтеся вживати поменше соусів, так як вони можуть містити багато натрію і калію, що позначається не кращим чином на печінці, нирках і серці.

Приймайте їжу по-італійськи (їжте повільно, не поспішаючи, отримуйте задоволення від обіду, це допоможе не тільки повністю насолодитися трапезою, а й з’їсти менше).

Пропонуємо приготувати – Паста «Біскайолла»

   Складові:

Паста «Бискайолла»

  • Гриби білі – 100 г;                        
  • Оливкова олія – ​​1-2 ст. Л;
  • Паста Феттучіні – 400 г;
  • Зелений горошок – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Телячий фарш – 100 г
  • Масло вершкове – 60 г;
  • Часник – 2 зубчики
  • Твердий сир – 60 г

Спосіб приготування:

  • Очистити часник і цибулю, дрібно нарізати. Дрібно нарізати гриби. Розтопити оливкову олію і вершкове масло на сковороді
  • Обсмажити цибулю і часник до прозорості.
  • Додати фарш і гриби, злегка обсмажити протягом 7 хвилин.
  • Додати зелений горошок, продовжувати готувати, помішуючи.
  • Відварити Феттучіні і готову пасту залити грибним соусом.
  • Подавати, посипавши тертим сиром.

2. Харчування в подорожах: Франція

французкая кухня

Вживання їжі у Франції, багато в чому нагадує Італію. Французи не сприймають їжу на ходу. Часто обіди проходять в компанії, за цікавою бесідою, і що не менш важливо, за твердженням дієтологів, в один і то же час! 

Французские блюда обычно очень жирные, но плюс в том, что порции небольшие. В французской кухни множество сыров и подаются они практически со всем – сыр с хлебом, сыр нарезкой, плавленый сыр – все это можно встретить на каждом шагу.

Французькі страви зазвичай дуже жирні, але плюс в тому, що порції невеликі. У французькій кухні безліч сирів і подаються вони практично з усім – сир з хлібом, сир нарізкою, плавлений сир – все це можна зустріти на кожному кроці.

Віддайте перевагу: тушкованій курці, курці у вині, овочам, фруктам, стравам, приготованим на пару, з травами, але без соусів.

Поради: Уникайте густих вершкових соусів. Відмовтесь від солодощів (ваш десерт – фрукти або сир).

Готуємо “Рататуй”

рататуй

Складові:

  • часник – 3 зубчики;

  • баклажан – 1 штука

  • кабачок – 1 штука;

  • помідор – 3 штуки;

  • морква – 1 штука

  • солодкий перець – 1 штука;

  • ріпчаста цибуля – 1 штука

  • рослинне масло – 3 столові ложки, трохи для смаження

  • сушений базилік – столова ложка;

  • сушений орегано – столова ложка

  • чорний перець і сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Приготуйте овочеву подушку для рататуя. Для цього цибулю і моркву наріжте невеликими шматочками і підсмажте їх на рослинному маслі.
  • Додайте в сковороду нарізаний смужками перець.
  • З помідор видаліть шкірку і наріжте, додайте в сковороду разом з базіліком і сілью.
  • Тушкуйте овочі на повільному вогні 10 хвилин.
  • Збийте суміш блендером до однорідності і викладіть її на дно форми для випічки.
  • Наріжте овочі кружальцями, очистивши баклажан і кабачок від шкірки за бажанням.
  • Викладіть їх в форму, чергуючи один з одним, по колу.
  • Дрібно порубати часник, змішайте його з маслом, сіллю і спеціями. Полийте цією заправкою овочі.
  • Накрийте рататуй фольгою і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.
  • Зніміть фольгу і випікайте ще протягом 15 хвилин

 

3. Мексикамексиканская кухня

Ох, мексиканську кухню важко назвати дієтичної. Розміри порцій просто величезні! В основному страви смажаться з додаванням великої кількості жиру. Всі ці гуакамоле, тако, кейсаділла, начос – зазвичай дуже калорійні.

Порада: вживайте страви простіші, з меншою кількістю інгредієнтів і не захоплюйтеся соусами. Віддайте перевагу бобам, рису, овочам, яловичині, рибі.

Блюдо – “Тако з куркою, овочами і авокадо”

тако

Складові:

  • помідор -1 шт;
  • червона цибуля – 1 головка;
  • авокадо – 1 шт
  • куряча грудка – 500 г;
  • чілі мелений 1/4 ч.ложки
  • часник сухий 1/4 ч.ложки;
  • соус сальса 1/2 склянки
  • сир чеддер;
  • тортилья -4 шт.

 

Спосіб приготування:

  • Дрібно наріжте цибулю, помідор і авокадо, перемішайте в мисці
  • Поріжте курку на невеликі шматочки і посипте чилі і часником Розігрійте антипригарним сковороду і обсмажте курячі шматочки до готовності і рум’яної скоринки
  • Перекладіть курку на коржі і зверху викладіть суміш з авокадо, сальсу і тертий чеддер
  • Поверніть корж навпіл і відразу подавайте.

 

4. Харчування в подорожах: Індия

индийская кухня

Індійська кухня – це вуглеводи і спеції. Основою більшості страв є рис, боби і каррі. Плюс індійської кухні – велика кількість овочів, а це значить-клітковини.

Плюси харчування в Індії – фрукти і овочі ростуть прямо в Індії, їх не везуть і не зберігають на складах, вони свіжі, тому насичують організм корисними мінералами, мікроелементами, вітамінами, які поліпшують обмін речовин.

Готуємо разом “Плов біріані з куркою”

плов

Складові:

  • Куряче філе: 300 г;

  • Рис: 70 р .;

  • Цибуля ріпчаста: 1 шт .;

  • Курячий бульйон: близько 300-400 гр.

  • Ізюм: 20 г;

  • Часник: 2-3 зубчики

  • Імбир, шафран, коріанд, кардамон, зіра (кумін), перець, сіль, гвоздика, кориця, кмин, лавровий лист

  • перец, соль, гвоздика, корица, тмин, лавровый лист

Спосіб приготування:

  • Куряче філе порізати на невеликі шматочки, замаринувати в кефірі

  • Часник порізати і обсмажити в 1 ч.л. оливкового масла

  • Додати спеції Потім додати шматочки курки, обсмажити майже до готовності і викласти

  • Обсмажити цибулю протягом 1-2 хвилин.

  • Потім додати рис і пасерувати ще протягом 30 секунд.

  • Влити бульйон, додати лавровий лист, шафран і довести до кипіння

  • Поверх рису викласти шматочки обсмаженої курки

  • Поставити плиту на маленький вогонь, накрити сковорідку кришкою і томити протягом 15 хвилин

  • Додати родзинки, перемішати і томити ще 10-15 хвилин, до готовності рису

5. Харчування в подорожах: Греція

греческая кухня

Свіже м’ясо, злаки і овочі – основні інгредієнти грецької кухні. Відмінна особливість – оливки і оливкова олія. Бобові, баклажани, часник, м’ясо ягняти, яловичина і сметана також дуже популярні. Не можна зробити й кроку без сиру Фета.

Плюс в тому, що в Греції європейська кухня, і ця їжа не несе загрози нашим смаковим рецепторам. Греки стверджують, що їжа – це радість життя. Порції подаються великі, а продукти завжди свіжі.

Грецька Долмадакья (Долма)

Долма – це “голубці” у виноградному листі. А вже цього листя в Греції повним повно.

Складові: долма

  • виноградне листя;
  • 2 цибулини
  • 0,5 кг яловичого фаршу;
  • 1 стакан круглого рису;
  • 2 тертих томата;
  • 0,5 склянки дрібно посіченою петрушки
  • 0,5 склянки дрібно посіченою м’яти і кропу
  • 0,5 склянки оливкової олії; сіль перець
  • сік 3-4 лимонів;
  • 2 яйця ;
  • 2 чайної ложки борошна
  • вода (приблизно 100-200 мл)

Спосіб приготування:

  • Перемішуємо всі складові начинки
  • Викладаємо на листя і загортаємо
  • Наливаємо в каструлю масла, вистилає дно виноградними лісьямі і викладаємо долму
  • Заливаємо водою так, щоб долма була злегка прикрита
  • Кладемо тарілку, прес, закриваємо кришку і варимо годину-півтора Готуємо соус і подаємо

6. Харчування в подорожах: Китай

китайская кухня

Їжа відіграє дуже важливу роль в житті кожного китайця. Китайці навіть при зустрічі замість «Привіт, як справи?» Кажуть – “Ти сьогодні обідав?”. Використання великої кількості овочів і зелені в китайській кухні – це великий плюс.

Обробка страв мінімальна (ошпарити окропом, трохи проварити, пропарити), що дозволяє зберегти більше корисних речовин і вітамінів. Ми радимо вибирайте такі страви, подорожуючи в Китаї: Супи.

Плюс в тому, що зазвичай порції великі – вистачить, щоб насититися. Вибирайте страви, приготовані на пару або на грилі – овочі, птиця, сир тофу на пару з овочами. Гречана локшина по-японськи з куркою і овочами.

Гречана локшина по-японськи з куркою і овочами.
Складові:
  • 1 пучок гречаної локшини;
  • 1 кабачок
  • 1/2 шт. крупного жовтого солодкого перцю,
  • 1 велика цибулина;гречневая лапша
  • 1/2 курячої грудки,
  • 1 середня за розміром морква,
  • приблизно 2-3 ст.л. соєвого соусу,
  • приблизно 2-3 ст.л. соусу «Теріякі» з кунжутом;
  • приблизно 2-3 ст.л.
  • оливкового масла для смаження,
  • 3 зубчики часнику; Зелена цибуля.

Спосіб приготування:

  • Курячі грудки нарізати на тонкі смужки
  • Кабачок, цибулю і моркву очистити, у солодкого перцю вичистити насіння.
  • Нарізати на довгі тонкі смужки
  • Часник дрібно нарізати
  • Ставимо воду в каструльці, і коли вона закипить, кидаємо туди гречану локшину (готується хвилин 5-6, її після приготування треба промити холодною водою і залишити стікати в друшляку)
  • Поки вариться локшина, в сотейнику на оливковій олії обсмажуємо на сильному вогні наші нарізані інгредієнти
  • Коли курячо-овочева суміш готова, закидаємо в сотейник гречану локшину, соус «теріякі» і часник.
  • Буквально хвилинку обсмажуємо разом і відразу подаємо з нарізаною зеленою цибулею.

Подорожуйте зі смаком!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: