ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Дары осени

Перед довгою зимою потрібно обов’язково «зарядитися» вітамінами, а також зробити корисні заготовки.

Фрукти, овочі, ягоди, зернові – це все дари осені, на які вона дуже щедра! Саме в процесі дозрівання вони (овочі, фрукти, ягоди) збільшують свою користь. Ось чому саме восени вони барвисті, смачні, корисні і містять більше вітамінів.

Головне завдання в заготовках – зберегти максимум користі. Як же це зробити?

Ми радимо кілька простих, але від цього не менш дієвих способів:

Заморозка

Заморожувати можна, що завгодно – фрукти, овочі, ягоди, зелень. Для початку їх промийте, добре висушіть і розкладіть по контейнерах. Попередньо (за потреби) поріжте овочі або пюріруйте ягоди. Використовуючи контейнери, Ви заощадите місце в морозильній камері. А також, запахи заморожених дарів осені не перемішаються між собою. Такі заготовки взимку будуть як знахідка! Завжди можна приготувати ягідний компот, морс, додати в вівсяну кашу на сніданок або в кефірний смузі.

Сушка

сушеные фрукты

Цей спосіб популярний дуже давно. Наші бабусі сушили ягоди, фрукти, гриби на сонці або в печі. Зараз же, завдяки сучасним «сушаркам» зробити це простіше простого. Що можна приготувати в “сушарці”? Чіпси з яблук, груш, кабачків і буряків. Сушені ягоди, фрукти для компотів, киселів або морсів – все це взимку буде Вам в знахідку. Насушити грибів, для ароматного супу-пюре.

Заготовки без цукру

заготовки без сахара

При такій заготівлі фрукти і ягоди зберігають свій смак і вітаміни. Заготовлюйте у вигляді варення або у власному соці.

Приклади рецептів:

  • Ягоди у власному пюре: Ягоди помийте, половину пюріруйте за допомогою блендера. Цілі ягоди покладіть в банку, додайте сік. Потім простерилизуйте 10 хв. І закручуйте.
  • Яблука без цукру: Беріть солодкі і соковиті плоди. Миємо, розрізаємо на 4 частини. Бланшуємо кілька хвилин. Обов’язково охолоджуємо. Складаємо в банки, заливаємо гарячою водою. Стерилізуємо близько 15 хв. Закручуємо.
  • Баклажани сушені на свіжому повітрі: Баклажани бажано вибирати одного розміру, і не дуже зрілі, в яких насіння не так багато. Наріжте баклажани на довгі смуги, проткніть ниткою, і повісьте їх сушитися на свіжому повітрі. Через 3-5 днів баклажани готові.

Ось такі корисні заготовки на зиму можна приготувати, якщо витратити трохи часу, сил і звичайно ж зробити все з любов’ю і гарним настроєм!

Мітки не вказані