ул.Панянка 65Б36022Украина, Полтавская область, город Полтава+38 (066) 249 61 79

Жири під час схуднення – користь чи шкода, про це дуже довго велися дискусії. Новітні дослідження довели, що вживати жирну їжу під час дієти можна і навіть потрібно. Головне, розібратися які речовини і в якій кількості допоможуть знайти стрункість без шкоди для здоров’я.

жиры во время похудения

Яку роль в організмі відіграють жири?

Без помірного надходження жирів організм людини не може нормально функціонувати. Жири під час схуднення життєво важливі так як:

  • виступають головним джерелом енергії;

  • беруть участь в побудові клітинних мембран;

  • забезпечують правильну роботу імунної системи;

  • сприяють засвоєнню жиророзчинних вітамінів;

  • потрібні для синтезу деяких гормонів.

Суворі дієти, повністю обмежують вживання жирів, можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю. Тому жири під час схуднення неодмінно повинні бути присутніми в раціоні.

Жири, що входять до складу клітинної мембрани, виконують структурну функцію, створюють так званий бі-ліпідний шар. Клітинна мембрана буде втрачати свої властивості, при відсутності достатньої кількості жиру, а це в кінцевому підсумку призведе до загибелі клітини.

Недолік корисного жиру позначається на інтелекті, адже з жирової тканини складається наш головний мозок, а жировою «сорочкою» захищаються наші нервові клітини.

Чи всі жири під час схуднення однаково корисні?

Жири – складні органічні речовини.

За походженням вони поділяються на:

  • рослинні
  • тварини
  • перероблені

Останні найбільш шкідливі, так як отримані штучним шляхом, і чужі людському організму.

За особливостями хімічного складу жири бувають:

  • насичені
  • мононенасичені
  • поліненасичені

Наші фахівці радять по мінімуму вживати насичені жири під час схуднення. Згубними для здоров’я і фігури вважаються трансжири, які є головним джерелом шкідливого холестерину і мають канцерогенні властивості. Такі жири під час схуднення і не тільки краще виключити з раціону.

У яких продуктах містяться необхідні жири під час схуднення?

Кращі жири під час схуднення – це моно- і поліненасичені. Їх називають також «хорошими» або «легкими».

Мононенасичені входять до складу таких продуктів:

жиры во время похудения-авокадо

 

 

 

Поліненасичені жирні кислоти містять:

орехи

  • насіння соняшника;
  • кунжут;
  • льон;
  • грецькі горіхи;
  • лосось та ін.

 

 

Особливої ​​уваги заслуговують продукти, багаті незамінною кислотою Омега -3. Ця речовина є життєво важливою, так як позитивно впливає на кровоносну систему, бере участь у побудові клітинних мембран, сприяє профілактиці безлічі серйозних захворювань.

Краще джерело Омега-3 – це морепродукти, особливо жирні сорти риби:

жиры-рыба-омега 3

  • скумбрія
  • палтус
  • сельдь
  • сайра
  • сардина та багато інших

 

Важливо щоб вони були спіймані в природних умовах проживання.

Добова доза жирів при дієті становить приблизно 1 г на кг ваги.

Як Ви бачите, зовсім не варто відмовлятися від жирної їжі, щоб зберегти стрункість.

Грамотно скласти раціон харчування бажаючим знизити вагу, допоможуть професіонали нашого центру «Everyday Дієтолог».

Ми враховуємо всі особливості та побажання кожного клієнта.

На нашому сайті ви можете отримати онлайн-консультацію, записатися на прийом, ознайомитися з корисною інформацією.

Важливо чітко дотримуватися рекомендацій фахівців центру дієтології «Everyday», таким чином, ви швидше досягнете бажаної мети!

Мітки не вказані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для відправки форми виберіть колір: